StoryEditorOCM
SportZAVRŠEN POLUSEZONA U PRVOJ ŽUPANIJSKOJ NOGOMETNOJ LIGI

Pakoštanima titula jesenskog prvaka, Martin Bačkov najbolji strijelac! !

Piše Ivica Gjergja
15. prosinca 2017. - 13:19
pak2

Zastor na jesenski dio natjecanja u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi je „pao", barjak nose Pakoštane koje imaju dva boda više od Hajduka iz Pridrage, a „ždrijeb" je htio da se posljednja ovogodišnja utakmica odigra baš između ova dva takmaca. Na kraju, kako smo i izvijestili završena je bez pobjednika, odigrali su 0:0.

Pakoštane su zasluženo na čelu ljestvice, njihov skor je impozantan, od 13 odigranih utakmica pobijedili su u 10, dva susreta su odigrali neodlučeno i jedan izgubili, postigli su 35, a primili sedam golova, osvojivši 32 boda. Bili su najbolji, igrali su napadački nogomet, imaju najviše pobjeda, a pored toga imaju i najboljeg strijelca lige Martina Bačkova koji je postigao 11 zgoditaka.

Svugdje gdje bi dolazili igrati u goste bili su respektirani, a oni su to zaslužili svojim igrama, te korektnim i fer odnosom prema svima. Pobjeđivali su na gostovanjima i uvijek su njihove igre i pobjede nagrađene aplauzom bez ikakve zadrške.

Popričali smo s trenerom Jugom Dominisom koji je doveo Pakoštana do vrha:

-Bili smo najbolji, igrali najbolje i zasluženo smo tu gdje jesmo. Liga je izjednačena no mi smo u vodstvu sa nakanom da tu ostanemo. Imamo dobar tim, složen je u hodu, dečki su marljivi i prema svojim obvezama, treningu i radu kako i utakmicama koje igramo odnose se profesionalno. Bez nekih osobitih problema smo „izgurali" ovu polusezonu. Na početku priprema imali smo problema no kada je prvenstvo počelo, imali smo devet pobjeda za redom, a epilog toga je vidljiv. Očekujem da u drugom dijelu napravimo puno bolje pripreme nego su bile ove na početku sezone, a možda se čak i pojačamo s nekoliko igrača. Ući ćemo spremni u borbu za prvo mjesto, uz Hajduka, a ne zaboravimo da su tu još Dragovoljac te Škabrnja i upravo te četiri momčadi smatram kako će težit prvoj poziciji. Mi ćemo dati sve od sebe da obranimo ovaj jesenski naslov uostalom sve ovisi o nama, kazao nam je Dominis.

-Imate li ambicija ući u Treću HNL-Jug?

-To treba pitati Upravu kluba, ja kao trener svakako imam ambiciju nastupa u Trećoj HNL-Jug, a mogu reći da me slijede i igrači. I sada imamo posložene „kockice" kako bi trebalo sve to izgledati ako izborimo kvalifikacije. Ako Uprava to od nas očekuje i ako nam se poklope želje, uz nešto malo više financija, mogli bismo to! Ne možemo sad o tome pričati, malo je rano no imamo namjeru ojačati tim, pa ako se kaže cilj je ulazak u tu ligu mi idemo, kaže nam trener Dominis.

Skladnu nogometnu družbu Pakoštana čine: Tino Juričin, Bepo, Niko i Roko Stojanov, Stefan Lazarevski, Riko Maksan, Lovre Valiđić, Martin i Frane Bačkov, Marin Knez, Ante Lacman, Alojz Mikulić, Marin i Marino Barešić, Albert Gegollaj, Joso bakija, Ivan Žutelija, Miro Čirjak, Tome Vulin, Mate Šarin.


 

 

25. travanj 2024 11:27