StoryEditorOCM
SportBICIKLIZAM

Peh na natjecanju: Roko Doljanin iz Posedarja nije uspio do odličja zbog pada

Piše Ivica Gjergja
28. kolovoza 2023. - 16:54

Tri međunarodne C1 utrke iz kalendara Svjetske biciklističke federacije UCI održane su u Bosni i Hercegovini, a organizatori su bili GRAND PRIX BiH su BK Summit iz Banja Luke, BK Kozara iz Prijedora i BBK Daj krug iz Bihaća, a na XCO (Olympic cross-country) utrkama u brdskom biciklizmu nastupio je član BK Posedarje Roko Doljanin.

On je prvog je dana kada je na rasporedu bila GRAND PRIX utrka u Banja Luci. Kružna XCO staza dužine 4.300 m po krugu vozila se uglavnom po makadamu uz jezero Manjača. U jakoj međunarodnoj konkurenciji Roko je osvojio odlično 4.mjesto te mu je pripalo 14 UCI bodova.

Drugog je dana održana utrka GRAND PRIX PRIJEDOR. Utrka je vožena u Nacionalnom parku Kozara na tehnički zahtjevnoj stazi dužine 4200 m i 119 m uspona po krugu, Roko je osvojio 5.mjesto i novih 12 UCI bodova.

Trećeg je dana na obroncima Plješivice vožen GRAND PRIX BIHAĆ na stazi dužine 4.300m i visinskom razlikom od 139 m po krugu. U trenucima dok se borio za drugo mjesto, Roko nažalost mora odustati od vožnje nakon pada i tehničkog kvara.

Sigurno da je to bio veliki peh i šteta jer, kako sam kaže, Roko je vozio utrku života i smiješila mu se medalja sa jake međunarodne utrke, no i ovim rezultatima su u BK Posedraju zadovoljni

07. svibanj 2024 00:21