StoryEditorOCM
SportZANIMLJIVE BROJKE

Perišić nije najvrjedniji igrač u Hajduku, ni blizu: evo tko je sve ispred njega

Piše D. Ka./SD
21. siječnja 2024. - 11:25

Prepričavat će se godinama među navijačima Hajduka transfer Ivana Perišića u Hajduk, u to nema sumnje. Prije par godina nezamislivo, sad je postalo stvarnost. Igrač takve klase i takvog renomea nosit će bijeli dres.

Uvrstio ga je i Transfermarkt na listu Hajdukovih igrača, ali sin Hajduka i legenda Hrvatske ipak neće biti najvrjedniji igrač u klubu. Neće čak biti ni drugi, ni treći, nego tek četvrti najvrjedniji igrač Hajduka.

Perišić po podacima Transfermarkta vrijedi tek četiri milijuna eura, cifra je to na koju su sigurno utjecale godine (34), ali i ozljeda. Ipak, nije nogomet što je prije bio, sve više nogometaša u srednjim i kasnim tridesetima igra na vrhunskoj razini, a i sam Perišić je do ozljede bio u nevjerojatnoj formi.

Uglavnom, ispred Ivana su po vrijednosti Luka Vušković (7 milijuna eura), Marko Livaja (6.5) i Rokas Pukštas (6). Iako je Vušković potpisao za Tottenham i dalje je službeno igrač Hajduka.

image
Screenshot/Transfermarkt

Najveću Perišićevu vrijednost Transfermarkt je bilježio u ljeto 2018. godine, kad je u dresu Intera bio na 45 milijuna eura.

Evo još malo podataka, dolaskom Perišića Hajduk je "teži" nego ikad prije. Cijela momčad "bijelih" je vrijedna nešto više od 59 milijuna eura, dok je, usporedbe radi, prije tri godine taj broj iznosio tek 20 milijuna eura.

Bilo kako bilo, sve te brojke su lijepe i divne, ali na dolazak Perišića u Hajduk se cijena jednostavno - ne može staviti.

30. travanj 2024 22:11