StoryEditorOCM
SportMITING MLADOST 2023

Pet medalja za Zadrane, Kadetkinja Klara Žilić istrčala hrvatski rekord na 80 metara prepone

Piše I. Gjergja
2. srpnja 2023. - 19:48

Na međunarodnom atletskom mitingu ”Mladost 2023” održanom u Zagrebu nastupilo je šest članova AŠK Zadar koji su osvojili ukupno pet odličja, od čega dvije zlatne, dvije srebrene i jednu brončanu kolajnu. 

Najbolji rezultat je ostvarila mlađa kadetkinja Karla Žilić na 80 m prepone osvojivši na vrlo uvjerljiv način prvo mjesto i zlatnu medalju s rezultatom 12,22 sekunde, što je novi osobni i klupski te novi hrvatski rekord za mlađe kadetkinje. Dosadašnji hrvatski rekord je iznosio 12,40 sekundi. 

Treba spomenuti da je Karli ovo već drugi Hrvatski rekord za mlađe kadetkinje ove sezone jer je u dvorani na Prvenstvu Hrvatske u višeboju također postigla hrvatski rekord. 

Karla je nastupila i u konkurenciji kadetkinja te je na 60 m osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju s rezultatom 8,21 sekundu (osobni rekord). 

image

Mlađa kadetkinja Klara Žilić

Ask Zadar/Slobodna Dalmacija

Marija Gospić, mlađa kadetkinja, je u utrci na 80 m prepone osvojila treće mjesto i brončanu medalju s 13,85 sekundi (osobni rekord). 

U konkurenciji mlađih kadetkinja na 80 m prepone Dorijan Jurešić je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju s 12,33 sekunde što bi bio njegov novi osobni rekord i najbolji rezultat u Hrvatskoj, ali nažalost rezultat mu neće biti priznat jer je imao nedozvoljeni vjetar u leđa (+2.2; dozvoljeni vjetar + 2.0). 

U konkurenciji seniorki u troskoku Tamara Jurešić inače mlađa juniorka (2007.) je iznenadila sve i osvojila drugo mjesto s odličnih 11,72 m (osobni rekord). U istoj disciplini nastupila je i kadetkinja Luna Mandić (2008.) te zauzela vrlo dobro 4. mjesto skočivši u zadnjoj seriji 11.25 m (osobni rekord), ovaj rezultat još je vredniji jer je Luna prvi put skakala na natjecanju troskok. 

Kod seniorki u bacanju koplja (600 g) nastupila je i kadetkinja Cvita Klarić (2009.) i osvojila 6. mjesto s rezultatom 33,36 m (osobni rekord). 

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima naših mladih atletičara. Klara Žilić se ističe iz sezone u sezonu, kao i ostali naši članovi postižući odlične rezultate i osobne rekorde u svojim disciplinama. Koristim ovu prigodu da svim atletičarima čestitam na uspjehu, kao i njihovim trenerima Tomislavu i Predragu Saratliji, kazao nam je zadovoljni predsjednik AŠK Zadra, Ivica Šola.

06. svibanj 2024 09:41