StoryEditorOCM
SportNOVI SENZACIONALNI USPJEH VIRSKOG SPORTSKOG AMBASADORA

Petar Gorša: Osvajanje dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u dvije različite discipline jednostavno je nevjerojatno!

Piše Zadarski.hr
8. rujna 2018. - 12:33
GORSA_2

Novi senzacionalni uspjeh virskog sportskog ambasadora i reprezentativca Hrvatske Petra Gorše na 52. ISSF Svjetskom streljačkom prvenstvu u korejskom Changwonu. Nakon što je prije četiri dana postao svjetski viceprvak u zračnoj pušci, Gorša je ponovio uspjeh osvojivši drugo srebrno odličje, ovog puta u disciplini 3 x 40 trostav (50 metara).

Ovo je za Goršu i hrvatsko streljaštvo fenomenalan uspjeh s obzirom na vrhunsku konkurenciju na SP-u, na što ukazuje činjenica kako preostala dva člana hrvatske momčadi nisu prošla kvalifikacije iako su gađali jako solidno. Brončani iz zračne puške Marin Čerina pogodio je 1.164 krugova, dok je Andrija Mikuljan imao 1.153 krugova, no u tim je kvalifikacijama čak 38 strijelaca imalo rezultat veći od 1.170. Iako je ulazak u finale u takvim okolnostima bio pravi podvig, virski strijelac pokazao je kako je trenutno jedan od najboljih svjetskih strijelaca pogodivši nakon klečećeg, ležećeg i stojećeg stava ukupno 1.179 krugova, što je bilo dovoljno za šestu poziciju nakon kvalifikacija.

Napokon, nakon serija u klečećem i ležećem stavu s kojima je dijelio šesto i sedmo mjesto balansirajući čak na rubu ispadanja, Gorša je stojeći odradio maestralnu seriju i s konačnih 457,4 krugova osvojio drugo mjesto, iza Poljaka Tomasza Bartnika koji je pogodio 460,4. Odmah nakon finalne serije, virski strijelac dao je izjavu za ISSF, a evo što je rekao:

- Osvajanje dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u dvije različite discipline jednostavno je nevjerojatno. Borio sam se na početku finala s klečećim stavom, potom sam se počeo oporavljati u ležećem, ali tek mi je stojeći stav donio napredak u rezultatu. Specijalist sam u stojećem stavu i znao sam ako sve odradim dobro, imat ću dobar rezultat. Događalo se i prije.

Brončana medalja pripala je američkom strijelcu Michaelu McPhailu s 446.9 krugova. U ovom trenutku Petar je jedini sportaš na Svjetskom prvenstvu u Koreji s dva osvojena odličja. Čestitke zaslužuje i njegov trener Siniša Vitez.

05. svibanj 2024 09:13