StoryEditorOCM
SportUOČI POLUFINALNOG SUSRETA DAVIS CUPA

Petar Mirić: "Svi tereni koji se ovdje naprave ostat će i služiti na čast gradu Zadru!"

28. kolovoza 2018. - 15:45
press_karlovic_miric (1).JPG

Sportsko rekreacijski centar Višnjik u Zadru, svakim danim poprima sve opipljivije obrise teniskog središta u kojem će se od 14. - 16. rujna igrati polufinalni dvoboj Davis cupa između Hrvatske i SAD-a!

Naime, u tijeku su radovi na postavljanju montažnih tribina, koji su u velikoj mjeri odmakli, pa će do početka teniskog spektakla biti sve spremno za sportsku gala predstavu. Petar Mirić, dopredsjednik HTS-a ujedno i prvi čovjek Organizacijskog odbora Davis cup meča, iskazao je veliko zadovoljstvo suradnjom s djelatnica SRC Višnjik, bez kojih, kako je istaknuo sve skupa ne bi bilo moguće odraditi.

Cijeli stadion osim "brandinga", odnosno površine uokolo stadiona od 360 metara koja će biti obložena tkaninom na kojoj će biti otisnuti logotipi ITF-a, HTS-a i svih ostalih sponzora, trebao bi biti gotov do nedjelje ili ponedjeljka ovisno o vremenskim uvjetima. Taj branding starta sutra( srijeda op.p.), zajedno s uređenjem dvorane u kojoj će se odvijati press centar, ViP restorani i, uredi ITF-a i cijelog organizacijskog odbora. Ovo što sad vidite je novi model prema kojem će on biti zatvoren i neće se vidjeti skela i sve ostalo – kazao je Mirić.

Na gradilištu se unatoč ponovno visokim temperaturama zraka, radi užurbano , međutim, nema nikakvih problema oko rokova za dovršetak stadiona.

Na velikim skelama s južne i sjeverne strane dolaze semafori dimenzija 7×4 metara, a na vrhu će biti 28 zastava koje će se izmijeniti u pet blokova. U vremenskom smo plusu jer je stadion trebao biti gotov 7. rujna, a bit će gotov prije tog roka što nam daje dovoljno prostora da se posvetimo otklanjanju eventualnih drugih problema ako se pojave. Važno je da se ništa neće raditi pod pressingom – istaknuo je Mirić.

Zanimanje za polufinalni dvoboj je veliko ne samo u Zadru nego inače, međutim, nekako se malo problematičnim čini prvi dan polufinalnog susreta, jer sve počinje u petak u 11 sati, u srcu radnoga dana.

Nadamo se da ćemo kao što smo i naumili napuniti ovaj stadion i u petak prvog dana i zato smo organizirali transport iz udaljenih gradova kao i prilaz djeci i školama. Što se tiče ukupnih troškova izgradnje stadiona uokolo kojeg će u konačnici biti sve skupa deset terena, još nije dovršen proračun, jer je došlo do određenih iskakanja iz planova, odnosno promjena koje su nastale kroz samu izgradnu, međutim, bitno je da će se oni pokreti korz ulazne prihode. No, najvažnije da će svi tereni koji se ovdje naprave ostati i služiti na čast gradu Zadru, ŠRC Višnjik i HTS-u koji će to zajednički koristiti. Ovak slučaj otkako se igra Davis cup u Hrvatskoj, nije zabilježen i na to možemo biti ponosni – zaključio je Mirić.

Denis Karlović, direktor SRC Višnjik, također je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova, ali i činjenicom da se HTS odvažio cijelu priredbu predati u ruke Zadranima.

- Zahvalio bi se HTS-u što je izabrao ŠRC Višnjik i grad Zadar kao domaćina ovog spektakla koji će se odigrati u našem gradu. Velika je to promocija za naš grad jer će se prenositi u cijelom svijetu. Moram reći kako sam prezadovoljan načinom na koji se odvijaju svi radovi vezani uz izgradnju terena i tribina. Ovo je jedan vrlo zahtjevan projekt, puno složeniji od onog otprije dvije godine kada smo radili meč Davis kupa između Hrvatske i Francuske. Velika naša prednost je što će se sve drugo odvijati u dvorani tako da smo s te strane potpuno spremni – kazao je Karlović.

Ilaznice se još uvijek prodaju u kompletima, dok će pojedinačna on-line prodaja krenuti početkom idućeg tjedna. Za napomenuti je i kako mečevi u petak i nedjelju počinju u 11 sati ujutro, a ti rani termini su zbog toga što tako nalažu pravila i obavezno je da se meč koji započne u petak i završi istog dana.

Za vrijeme trajanja Davis kupa dio poslova će obavljati i volonterska služba, a iz HTS-a pozivaju sve zainteresirane da se jave. Svi koji žele volontirati su dobrodošli.

08. svibanj 2024 01:56