StoryEditorOCM
SportDALMATINSKI DERBI

PH košarkaši: Teška pobjeda Zadrana na Baldekinu, blistao Drežnjak. Žganec: "Sigurno ovo nije naše najbolje izdanje..."

Piše Krešimir Gulin/Šibenski.
6. listopada 2023. - 20:12

Zanimljiv i rezultatski neizvijestan bio je dalmatinski derbi. U konačnici, Zadar je uzdignutih ruku napustio dvoranu na Baldekinu. Ali, Narančasti zaslužuju kapu do poda za ravnopravnu borbu s objektivno kvalitetnijim suparnikom.

Baš kako je u najavi zaželio trener Šibenke Damir Milačić njegova je momčad bila ‘u utakmici‘ sve do samog kraja, no u dramatičnoj završnici Zadrani su imali više koncentracije i nanijeli Narančastima i drugi prvenstveni poraz nakon Splita na Gripama.

Zadrani su pak upisali i drugu pobjedu poslije slavlja na gostovanju kod Cibone.

U zadnjih minutu i po gosti su ušli s prednošću (77:75). Na ulasku u zadnju minutu Šibenka je mogla i povesti, ali trica američkog playa Browna je iscurila iz obruča.

Domaći su imali još jednu veliku priliku za rezultatski priključak i vjerojatni produžetak. Međutim, spetljali su se u kontranapadau, točnije Brown je dao lošu loptu Mandaliniću, pa je Zadar iz slobodnih bacanja u samoj završnici potvrdio pobjedu.

Što se Šibenke tiče, sjajnu utakmicu odigrao je šuter iz BiH Armin Hrštić, koji je ubacio 28 koševa uz čak sedam trica. No, novi igrač Narančastih imao je slabu podršku svojih suigrača. To se prvenstveno odnosi na već spomenutog Amerikanca Browna, koji nije imao svoju večer.

Jednako kao i njegov sunarodnjak Howard za kojeg se već zna da ima ‘drvenu‘ ruku.

Zadrane je pak predvodio Dario Drežnjak s ‘double- double‘ učinkom od 23 koša i čak 15 skokova. Inače, moglo bi se zaključiti da je Zadar ključnu prednost na Baldekin stekao baš u borbi ispod obruča.  Pomalo nestvarno zvuči podatak da je momčad trenera Danijela Jusupa imala čak 58 skokova, od čega 21 u napadu. Ili, uhvatili su 19 outa više lopti od Šibenčana što im je omogućilo veliki broj drugih napada.

Vjerojatno bi dominacija na centarskim pozicijama Zadrana bila kudikamo manja da su ozlijeđeni centri Šibenke Paić i Topolović bili na parketu, a ne u prvom redu tribina.

Šibenka- Zadar 75:80 (18:21, 22:18, 23:21, 12:20)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Alfred Jovović, Branimir Galić i Goran Rogić.

Šibenka: Skorić (2), Hrštić (28), Bobek, Klarin (), Howard (3), Brown (11), Babić (8), Mandalinić (14), Perković (7), Škugor (2), Brajković.

Zadar: Klarica (8), Vujačić (3), Žganec (9), Mazalin (2), Njagovan, Lakić, Mekić (7), Jambrović, Drežnjak (23), Grbić, Božić (13), Ramljak (15)

Izjave...

Danijel Jusup, trener Zadra: Utakmica je bila teška za nas, naporna, očekivao sam da ćemo biti malo bolji, svježiji. Dozvolili smo Hrštiću da nam radi velike probleme, to je nedopustivo za našu obranu i ne mogu biti zadovoljan. Imali smo 18 izgubljenih i 3 osvojene lopte, to me brine za ove buduće utakmice.

Karlo Žganec: Bila je neizvjesna utakmica cijelo vrijeme. Mi smo ušli dobro u utakmicu, oni su se brzo vratili i ušli u vodstvo, nismo mogli uhvatiti ritam i stvoriti neku razliku. Šibenka je imala odličan šuterski dan i uvijek je ovdje nezgodno nama za igrati. Moglo je otići na obje strane, mi smo bili malo spretniji i bolji i uspjeli privesti utakmicu u našu korist. Moramo još dosta raditi, sigurno ovo nije naše najbolje izdanje, ali zadovoljni smo s pobjedom.

Damir Milačić, trener Šibenke: Moram čestitati publici na impulsu koji su nam dali i zbog toga smo bili u ovakvom sastavu u igri do samog kraja. Imali smo stvarno priliku i dobiti utakmicu i prelomiti, ali u zadnje dvije minute neke odluke iz nekog neiskustva igranja protiv momčadi kakva je Zadar mi smo napravili neke greške. Žao mi je jer je momčad u sjajnom radu i igra u Split nije bila slika ove momčadi. Nastavljamo dalje, spremamo se za ABA 2 ligu, moramo osvježiti momčad i napraviti analizu.

Armin Hrštić: Čestitam Zadru na pobjedi na teškom gostovanju za njih, kako vjerujem. Što se tiče utakmice sigurno će ostati žal zbog poraza, sami smo sebe pobijedili, donosili loše odluke na kraju i tu se vidi neka razlika između ove dvije momčadi. Oni su donosili bolje odluke i zasluženo pobijedili.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
07. svibanj 2024 17:38