StoryEditor
SportFOTO DERBIJA ZADAR - PRIMORAC, IZJAVE AKTERA

Pinčić: dobili smo grupu igrača koja stvara rezultat! Dominis: penal nas je izbacio iz kolotečine!

Piše Ivica GJERGJA
15. rujna 2019. - 12:10
zadar_primorac1-140919

Nogometši Zadra su u trećeligaškom županijskom derbiju slavili pobjedivši HNK Primorac iz Biograda 3:0. Već zarana su Zadrani postigli zgoditak preko Kristijana Jurića u 16. minuti, no nisu se predavali Biograđani, igrali su dobro u polju, a prigode koje su imali pred kraj prvog dijela susreta ne smiju se propustiti, ako ih propustiš tada gubiš, što se i dogodilo.

Dvije stvari su se događale,  Zadar je bio strpljiv, gradio je igru i svoje prigode pretvorio u zgoditke, dok je Primorac bio borben na travnjaku i promašivao svoje prigode. Evo kako su vidjeli utakmicu i što su rekli treneri Pinčić- Zadra i Dominis -Primorca. 

- U prvom redu čestitao bi mojim igračima na uloženom trudu i pobjedi u županijskom derbiju. Što reći nego da sam zadovoljan, slavili smo u dobroj nogometnoj predstavi. I na ovoj utakmici smo dobili grupu igrača koja stvara rezultat, jer imamo veći posjed lopte, a strpljivošću u napadu stvaramo prigode za gol. Da će Primorac igrati dobro i da je tvrda momčad znali smo, no mi smo se dogovorili u pripremi susreta kako ćemo igrati i toga se držali, a što nam je donilo na kraju rezultat i pobjedu. Sada nam ostaje okerenuti se pripremi za gostovanje u u Mravincima kod Sloge, kazao je trener Zadra, Marko Pinčić.

Njegov kolega na drugoj strani iz HNK Primorca, proživljavao je poraz svog tima, kazavši:

- Zadrovim nogometašima čestitam na pobjedi, no po meni je visok rezultat. Oni  jesu dominirali, imali u posjed lopte više, ali i mi smo imali naše prigode, koje nismo iskoristili.  Zadar je svoje materijalizirao i na poluvrijeme otišao s prednošću. Ušli smo u drugom dijelu dobro u susret,  no kazneni udarac sa 11 metara (63 minuta) "izbacio" nas je iz "kolotečine" , poremetio igru i jednostavno se protiv danas dobrog suparnika nismo mogli vratiti. Kada se sve uzme mi nismo odigrali slabo, u polju imali smo igru, stajali dobro, no na kraju se pamti i piše samo rezultat. Ova utakmica nam je pokazala dvije stvari na kojima trebamo raditi, a to je realizacija i ispravljanje početničkih grešaka, kazao je trener Primorca, Jugo Dominis.

 

#NOGOMET

Izdvojeno

05. srpanj 2020 10:34