StoryEditorOCM
SportTOP TIM

Pioniri MNK Gauna Biograd pobjednici Kupa Dalmacije: "Ovo nisu obična djeca. Ovo su vitezovi i samuraji kada uđu na parket!"

Piše Marko Ledenko - Mane
8. listopada 2020. - 17:20

U subotu 3. listopada u šibenskoj dvorani dvorani Meterize, održano je natjecanje Top tim kupa Dalmacije i dodjela priznanja ligaškog dijela natjecanja. Top tim liga je najmnogobrojnije futsal natjecanje za djecu, kojeg često posjećuju najbolji treneri s ovih prostora. Glavni pokretač ove inicijative u razvoju futsala na ovim prostorima u mlađim kategorijama je prvoligaš Crnica iz Šibenika i njihov član Milan Zoričić. U ligi pod sponzorskim nazivom Top tim natječu se: Crnica iz Šibenika, Olmissum  Omiš, Afc Universitas Split, Heroji Vodice, Murter, Kijevo, Vrgorac, Jezera i drugi.

Ove godine, natjecanje  se odvijalo u kategoriji tića (2008. i mlađe) i pionira (2005. i mlađe). S obzirom na prekid lige par kola prije kraja zbog pandemije, liga je zaključena trenutnim stanjem na ljestvici, čime su tići trenera Antonija Mitrovića završili na 4. mjestu, dok su pioniri trenera Jurice Vidakovića završili na visokom 2. mjestu, odmah iza šibenske Crnice.

Prethodno dodjeli ligaških trofeja odigran je zaostali kup. U jakoj i žestokoj konkurenciji pioniri Gauna napravili su pravi podvig, jer su na putu prema pobjedničkom postolju pred sobom rušili favorite ovog natjecanja. Malo je reći da su prohujali ovim natjecanjem, zato je uspjeh slađi i veći. Ova generacija pionira  Gauna ima prepoznatljiv stil igre i velika je budućnost pred njima.

U velikom finalu kupa Gauni su  odmjerili  snage protiv apsolutnog favorita domaćina Crnice. Crnica je predvođena najboljim igračem turnira Petrovićem, krenula samouvjereno u veliko finale, ali tijekom utakmice Gauni su pokazali veliki dišpet, ostavili srce na terenu i pobijedili velikog protivnika konačnim rezultatom 4:2. Junaci utakmice su bili najbolji strijelac turnira Petar Musić i vratar Gauna Roko Stopfer, koji je bravuroznim obranama izludio napadače Crnice i zasluženo se okitio medaljom najboljeg vratara turnira. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastalo je neopisivo slavlje ekipe Gauna.

- Svaka minuta uloženog truda se isplatila. Puno znoja smo prolili da bi došli do ovog uspjeha. Ne mogu vam ni opisati tu sreću. Jako sam ponosan na svoju ekipu i ne smijemo zaboraviti našeg trenera bez kojeg ništa od ovog ne bi bilo moguće. Veselimo se daljnjim pobjedama – rekao  je kapetan Petar Musić.

- Ovo nisu obična djeca. Ovo su vitezovi i samuraji kada uđu na parket. Momci upijaju, uče, bore se i u svemu se dobro zabavljaju. Želimo im priuštiti još puno ovakvih trenutaka, ovisno o potpori koja nas bude pratila. Ovo je veliki uspjeh i promidžba za Biograd na Moru i Zadarsku županiju, te dokaz da bi sport i ulaganje u djecu, u budućnosti trebalo za određene ljude predstavljati kapitalne projekte, a ne neki skupi ,,kvazi kapitalni projekti“ od kojih društvena zajednica nema ni koristi, ni napretka. Mi, kao i mnogi sportski kolektivi financijski preživljavamo, ali natjecateljski dominiramo – rekao je ushićeno trener Jurica Vidaković.    

Pobjednička ekipa pionira Gauna nastupila je u  sastavu: Marko Mikulić, Roko Stopfer, Antonijo Pribilović, Nikola Filipović, Ivano Filipović, Luka Tolić, Petar Musić, Gabrijel Šarić, Jerolim Šaja, Ive Bausović, Matija Brkljača, Matej Banić. Trener ekipe: Jurica Vidaković.

Tići su osvojili  4. mjesto u prvenstvu i ruletom penala ispustili finale kupa.

- Nedostajalo nam je malo sportske sreće koja nas je pomazila protiv Mnk Murtera, a napustila u polufinalu. Djeca su teško prihvatila poraz, ali idemo dalje, to je draž sporta – rekao je trener Antonio Mitrović.

Ekipa tića nastupila je u sastavu: Matej Knez, Roko Kulaš, Luka Kapitanović, Mateo Mitrović, Mihael Rašin, Niko Kulaš, Niko Birkić, Berto Mrvica, Toni Kajtazi, Luka Radas. Trener: Antonio Mitrović.

- Cilj nam je stvoriti stabilan klub baziran na jakoj vlastitoj školi, naslonjenoj na biogradski bazen, a čije daljnje ciljeve će ipak odrediti razvoj futsala u Hrvatskoj općenito, ali i utjecaj ekonomske situacije. Ja bih se samo zahvalio, prvenstveno Antoniju Mitroviću na ideji i trudu oko pokretanja škole, Zdenku Kvartuču i sportskoj zajednici na podršci, a zatim i svim trenerima koji su do sada pomogli počevši od Ivana Kolačka (trenera seniora) preko Luke Mršića (trenera golmana) do naših momaka Josipa Ćurkovića, Borne Kneza i naposljetku Jurice Vidakovića. Naravno i svim dragim sponzorima-rekao je Mile Uroda predsjednik Mnk  Gauna

Uključenjem seniora  Gauna u 2. HMNL jug, 2014.g. osnovana je škola futsala na čelu koje je kineziolog Ivan Kolačko. Iz godine u godinu škola futsala daje sve bolje rezultate, a dokaz tome je poziv hrvatskog drugoligaša Mnk  Jezera za četvoricu juniora. Profesor  Ivan Kolačko aktualni je trener prve momčadi u koju je priključio četvoricu maloljetnika iz futsal škole, što Mnk Gaunima daje titulu najmlađe momčadi lige. S obzirom na broj članova, u Mnk Gaunima se razmišlja o prijavljivanju kadeta u HMNL Jug.

07. svibanj 2024 01:55