StoryEditorOCM
SportKIŠI UNATOČ

Pioniri Zadra nadigrali Lokomotivu, spasio ih čudesni ukrajinski vratar!

Piše HNK Zadar
4. travnja 2023. - 17:24

U 21. kolu Prve HNL pioniri Zadra uzeli su na Višnjiku veliki bod zagrebačkoj Lokomotivi.

Favorizirana zagrebačka Lokomotiva, jedna od četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj, nije uspjela ni pobijediti niti nadigrati Zadar u kišno nedjeljno poslijepodne na Višnjiku.

Dapače, da je bilo malo više sreće, Zadrani bi pošteno nakrcali goste iz Zagreba.

- Zadovoljan sam, kako ne bih bio, ipak je ovo bila utakmica s Lokomotivom. Bili smo dobri – kazao je trener pionira Zadra Ante Strinić ne skidajući osmijeh zadovoljstva s lica.

Razloga za dobro raspoloženje bilo je puno: nakon čvrstog prvog dijela u kojemu su Lokosi imali više od igre, ali ne i konkretne prigode, uslijedio je – zadarski tajfun. Gabrijel Čirjak, Frane Mrkić, Martin Strika, Bruno Gulan Ante Šimović su visoko pritisnuli gostujuću obranu, Lokomotiva je ostala bez pare, pa je unutar dvadeset minuta gostujući vratar Maksim Podliesnyi morao činiti čuda da spasi svoju momčad.

Prvo je Čirjak tukao s lijeve strane, a vratar Lokomotive spasio, potom sredinom drugog dijela nakon sjajnog prodora Gabriela Gojanovića pokušava Mrkić, no Podliesnyi vrškom prstiju vadi lijepo plasiran udarac pod gredu. Strika oštro udara unutar šesnaesterca, ali najbolji igrač utakmice – vratar Lokomotive – ponovno spašava goste.

Nakon kornera za Zadar, Gulan malo iskosa tuče prizemno, no epilog je poznat – ukrajinski vratar brani udarac. Desetak minuta prije kraja još jednom pokušava Strika, ali Podliesnyi kao da se rodio na travnjaku Višnjika.

I onda iz kontre umalo kazna za promašaje: Josip Bartulović kasni s klizećim, a Petar Zvonimir Kostelac s desetak metara umjesto u mrežu, gađa u zadarski blok. Ostalo je 0:0 za veliki bod Zadra, koji je s malo sreće mogao biti i veća priča.

Odličnu utakmicu odigrali su Gabriel Bobić te – posebno – beskompromisni Marko Brkljača, koji su zaustavili gotovo sve akcije gostiju. Zadru je ovo druga uzastopna utakmica na svom travnjaku na kojoj nije primio zgoditak, a trenutno se nalazi na 12. mjestu s 18 bodova i utakmicom manje u odnosu na Solin i Slaven Belupo koji imaju 2, odnosno 3 boda više.

Zadar. Igralište SC Višnjik. Gledatelja: 60. Suci: Karlo Marić, Ante Jurić, Kristijan Kuduz. Delegat: Miroslav Knežević.

Zadar: Miočić, Gulan, Strika, Brkljača, Bobić, Budanović, Šimović, Segarić, Bartulović, Mrkić, Čirjak. Još je igrao: Gojanović. Trener: Ante Strinić.

Lokomotiva: Podliesnyi, Copić, Bojadžija, Celić, Jemin, Radić, Kostelac, Tišljarić, Bura, Radoš, Vlajčić.

Još su igrali: Šaronja, Morović, Duilo, Vukelić. Trener: Ante Ivanda.

04. svibanj 2024 17:27