StoryEditorOCM
SportZADAR SUTRA IDE U GOSTE CEDEVITI

Plantak: nedostaje nam deveti čovjek koji bi nam pomogao nositi utakmicu!

19. prosinca 2016. - 16:35
zadar_sokoli10-021216

Ono kad u mislima imaš poraz od Cedevite izražen kroz 58 razlike, malo komu tko je uz Zadar ne tutnji kroz glavu kako je to povijesna košarkaška sramota. I onda je taj osjećaj nemoguće izbaciti iz svojeg prostora razmišljanja, pa tako i košarkaši Zadra koje u Prvenstvu Hrvatske čeka gostovanje kod "vitamina". Ili su poradili na sebi s ciljem da te ružne trenutke zaborave..

- Nedvojbeno, oni će protiv nas zaigrati u svojem najjačem sastavu kojeg budu mogli složiti, jer i kod njih ima ozlijeđenih igrača. Mi se pak ne smijemo osvrtati na ono što je bilo, nego se maksimalno okrenuti utakmici koja nas očekuje. Opet, s druge strane, nama veće motiva od tog nimalo ugodnog poraza jednostavno nema – veli Mislav Brzoja.

Nova sol na ranu, opcija je koju bi momčad Zadra na sve načine željela izbjeći. Uz to u ABA ligi su nanizali dva poraza, jedan neugodan jer su praktički imali partiju u rukma, drugi se dogodio u Železniku, podosta uvjerljiv.

- Nećemo se predati Cedeviti, jer dobro se sjećamo što se dogodilo, međutim, opet želim ponoviti da od toga nemamo previše koristi – podcrtava Brzoja.

Nerijetko se iza zadnje zadarske utakmice isticalo kako je treneru Nevenu Plantaku, sužena mogućnost rotacije, ozljede i dalje muče njegove igrače. U zadnjem posrtanju iza sebe su imali neloših tridesetak minuta i onda se raspali, jer je nestalo, svježine, čini se i snage, otuda i manjak kreacije kad je bilo najpotrebnije. I na sve se moraju pridodati ozljede koje uvelike muče zadarski stručni stožer...

- Istina, i dalje ne možemo računati na Lovru Bašića i Marka Juricu, dok je Ivan Ramljak za domaće prvenstvo još neko vrijeme bez licence. Mi smo napravili analizu suparnika, koji unatoč činjenici da su se i kod njih pojavile ozljede igrača, ima dovoljno kvalitetan izbor za rotaciju, dok nama nedostaje taj deveti čovjek koji bi nam pomogao nositi utakmicu. Prava je šteta što nemamo dovoljno vremena za odmor, međutim, unatoč tome da nas raspored utakmica nimalo ne mazi, mi uvijek moramo odgovoriti na pravi način, muški – zbori Plantak.

Doista, ne treba dvojiti kako je ispred Zadra jedna iznimno teška utakmica, posebice stoga jer će Cedevita poplaviti parket svojim najboljim igračima. Znači, nema kalkulacija s njihove strane kao u porazima koje su morali pretrpjeti kad su velikom broju suparnika nudili "C" opciju....

- Njima je pauza u Eurocupu i nemaju nikakav razlog za odmaranje glavnih im igrača. Uostalom imaju širok izbor, 23 registrirana igrača. Međutim, kvalitetnom obranom i pametnim napadom možemo parirati Cedeviti, koja je, ne treba posebno isticati izraziti favorit – zaključio je Plantak.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 19 sati.

 

22. travanj 2024 06:37