StoryEditorOCM
SportDOLAZAK MAZALINA

Pleslić: "Doveli smo hrvatskog reprezentativca, košarkaša koji ima iskustvo igranja u Zadru. Vjerujem da će dati veliki doprinos momčadi"

Piše Dražen Žura
18. srpnja 2023. - 19:07
Zagreb, 300423. KC Drazen Petrovic. KK Cibona - KK Zadar, utakmica HT Premijer lige. Na fotografiji: Lovro Mazalin.Tomislav Kristo/Cropix

Svugdje pođi kući dođi, stara je narodna uzrečica, koja se tek jednim svojim dijelom može nasloniti na dolazak, odnosno, povratak Lovre Mazalina, donedavno igrača Cibone, u redove KK Zadar!

- Doveli smo hrvatskog reprezentativca, košarkaša koji ima iskustvo igranja u Zadru. Prošlu sezonu u Ciboni odigrao je na vrhunskoj razini i vjerujem da će nam dati veliki doprinos u sljedećoj. Razgovori oko novih prinova i dalje traju, prioritet su nam centarska i bekovska pozicija, a razgovaramo naravno i s Lukom Božićem. U svakom slučaju, želja nam je zatvoriti „roster” do početka kolovoza te ćemo ostatak momčadi definirati u sljedećih nekoliko dana, kaže sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić.

U opisu Mazalinovog puta, iz kluba podsjećaju.....

- Krenuo je iz rodnog Siska, a najviše vremena proveo je u Cedeviti, u kojoj je igrao od 2013. do 2016. godine. Po jednu sezonu odradio je u Zaragozi i Sparsima iz Sarajeva, dvije u Gorici i zatim po još jednu u Francuskoj (Poitiers Basket 86) i Ciboni. Bio je član poznate juniorske generacije pod vodstvom Ante Nazora, koja je 2015. godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, a jedan od suigrača bio mu je upravo Božić.

Kako je već istaknuo sportski direktor Pleslić i dalje se priča s Lukom Božićem koji pak licitira na europskom tržištu, spominjao se i beogradski Partizan, međutim, ta priča također još nije završena.

- Lukine izvedbe su prepoznate,tako da je njegova vrijednost u ovom trenutku tolika da Zadar, sa ovim budžetom, teško to može pratiti. Dali smo najbolju ponudu u skladu sa našim mogućnostima. Svi bi željeli da Luka ostane ali je pitanje koliko je to realno. Interes euroligaških ekipa za Luku je potvrda da je sustav koji gradimo ispravan i poželjan za svakoga koji želi napredovati – ustvrdio je Danijel Jusup trener Zadra.

Prema neslužbenim informacijama Zadar je spreman izdvojiti dvanaest tisuća eura, dok se moguća zarada u Partizanu, navodno, izražava kroz dvadeset tisuća eura. Ograđujemo se od obje opcije, spomenuto je isključivo u kontekstu tržišnih vrijednosti, međutim, ako volimo znati koliko zarađuje Luka Modrić i drugi „ vatreni”, kao i mnogi svjetski igrači ne samo u svijetu nogometa nego inače, onda možemo, ako ništa drugo, onda barem nagađati...

Što se pak tiče povratka Mazalina, mnogi su njegovu zadarsku epizodu doživjeli bez prevelikih simpatija,ali vrijeme sazrijevanja, vjerujemo, učinilo je svoje i zadarska publika će ga sigurno prihvatiti kao svojega.

Ranije je Jusup, „ovjerio” ugovore s Patrikom Jambrovićem kojem je zadnja destinacija bila Šibenka i svi se sjećaju onog njegovog zakucavanja u preokretu koji je Šibenčanima donio, uz učinak ostalih, iznenađujuću pobjedu na Baldekinu. Ono što je uvelike razveselilo Jusupa, jednako i navijače, jesu potpisi s nositeljima igre iz protekle sezone, ovjenčane, naslovom prvaka Hrvatske, Karlom Žganecom i Markom Ramljakom. Upravo kao i Mazalin, istina daleko više u dresu Zadra bio je Ramljak, u prvom pokusu od 2010. do 2016., na sve dodamo prošlu sezonu, kao i novi ugovor koji će trajati dvije godine, onda će kapetan imati više staža od nekih igrača koji su obilježili Zadar kao grad košarke. Od lanjske sezone unutra su Arijan Lakić te dvojica s mizernom minutažom Antonio Sikirić i Krševan Klarica. Spominje se i povratak antonija Jordana, dok se još ne zna hoće li Borna Kapusta, bivši igrač Cibone, prihvatiti uvjete iz dostavljenog mu ugovora. Također, upitan je ostanak Darija Drežnjaka, koji bi kako tvrde dobro upućeno, moguće je otići u Studentski centar (Podgorica), gdje mu igra brat Mateo Drežnjak, obojica reprezentativcu Hrvatske, baš kao i Mazalin!

 

04. svibanj 2024 02:05