StoryEditorOCM
SportSJAJNI REZULTATI

Plivači PK Zadar se s plivačkog mitinga „Zlatni Orlando“ vratili kući sa sedam odličja!

Piše Ivica GJERGJA
15. lipnja 2021. - 10:20

Međunarodni plivački miting „Zlatni Orlando“ održan je u Dubrovniku u organizaciji PK Jug. Natjecalo se 287 natjecatelja iz 20 zemalja, razlog ovako velike posjećenosti bilo je to što je Orlando uvršten u FINA kalendar kao kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre.

Svjetska juniorska i seniorska imena, olimpijski plivači, trenutni osvajači europskih i svjetskih medalja, najbolji plivači iz Mađarske, plivači iz FINA razvojnog kampa, Hrvatska juniorska reprezentacija samo su neki od velikih sudionika. Jaka imena plivanja bila su poslastica za gledanje, plivale su se norme za OI, a svi plivači imali su priliku zaplivati uz velika plivačka imena poput Zsuzsanne Jakabos i Szebasztiána Szaba.

Miting je bio namijenjen kategorijama od kadeta do seniora, održan je u dva dijela, a u programu je bilo 17 pojedinačnih disciplina. Za PK Zadar se natjecalo ukupno 20 natjecatelja: Božo Puhalović, Ivan Šango, Noa Kuman, Lovre Dellavia, Petar Jukić, Ivan Puhalović, Ivano Kuman, Ana Burazer, Karla Sorić, Marcela Lovrović, Nora Stipanov, Rita Herceg, Sara Zrilić, Andrea Uhoda, Bernarda Petešić, Lena Brok, Marta Vrdoljak, Matea Grbin, Mia Šarić i Zara Medanić. Ekipu su pratili treneri Željko Olujić, Ivan Karavida, Josipa Nekić, a trenerica Maja Štrbac bila je službeni sudac natjecanja.

Mlađi plivači PK Zadra su nakon dugo vremena zaplivali u 50 -metarskom bazenu, plivali su se novi osobni rezultati, norme za državna prvenstva i medalje. Junior Noa Kuman i seniorka Ana Burazer doplivali su do medalje u apsolutnom poretku, oboje broncu na 400 m mješovito. Ana sa 5.08.94 i najvrijednijim brojem bodova za cure (655). Noa je na 400 m mješovito ( 4.50.10) bio treći i u B kategoriji. Na 200 m prsno, bio je 4. u apsolutnoj kategoriji i brončani u B kategoriji. Junior Ivan Šango je bio brončani na 100 m delfin u B kategoriji (1.00.49) a u najboljih 10 bio je i na 50 m delfin. Mlađa Juniorka Rita Herceg je bila 3. u C kategoriji na 200 m prsno i srebrena na 100 m prsno gdje je bila i 6. u apsolutnoj kategoriji. Najveći broj bodova otplivao je Božo Puhalović u utrci 100 m slobodno(53.56), 671 bod. Kadeti Zara Medanić i Ivano Kuman plivali su norme za kadetsko PH u srpnju. U najboljih 10 u kategoriji ulazili su i Marcela Lovrović, Lovre Dellavia i Nora Stipanov.

– Nikad jači „Orlando“ i s njega smo uspjeli uzeti sedam odličja što je jako dobro. Zadovoljni smo tim više što se većina naših natjecatelja prvi put plivala u 50-metarskom bazenu. Inače iduća kontrolna točka za ovu kategoriju plivača je 26. lipnja kad se za kadete i starije odvijaju dva natjecanja, a prvo iduće natjecanje za PK Zadar je namijenjeno početnicima. U Splitu će 19.lipnja oni plivati na Plivatonu, prvenstvu Dalmacije, kratko nam je kazala trenerica, Josipa Nekić.

19. travanj 2024 08:32