StoryEditorOCM
SportBIOGRAĐANI NASTAVILI POBJEDNIČKI NIZ U TREĆOJ LIGI

Po jakom jugu „primorci“ stvarali prilike i promašivali – jedna je lopta ipak ušla

Piše Ivica Gjergja
27. listopada 2018. - 22:06
split_primorac4-050518

BIOGRAD - Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 150. Sudac: Paško Mandić (Bogdanovići - Prgomet) 6. Pomoćnici: Čalo i Čelić.
Strijelci: 1:0 Vodopija (55)
Najbolji igrač: Vedran Ješe (Primorac).

PRIMORAC (B): Topić (7 ), Jurišić (6,5 ) od 61. Prpić (-), Brzoja (6,5), Colić (6,5), Marković (6,5), Ješe ( 7 ), Marić (6 ), Paponja (6), Banić (6) od 86. Šarin-), Zelić ( 6 ), Španja (-) od 19. Vodopija (6,5).

BŠK ZMAJ: Milina (6,5 ), Sršen (6 ), Škarić (6,5 ), Mušić (6),od 82. Cetinić-) Šešlija (5,5 ), Kešina (5,5 ), Franić (6) od 56. Vrkić(-), Tomas (6) od 76. Marinović-), Uvodić (6), Didović (5,5), Osmanković (5,5).

Domaći nogometaši su odmah na početku susreta uzeli stvar u svoje noge, zagospodarili terenom i iz takve igre počele su se rađati prigode. Prvu takvu bilježimo u petoj minuti kada je Španja za malo zakasnio. U devetoj minuti, nakon kornera, Marić se najbolje ne snalazi, a nakon njega Zelić je bio na nekih pet - šest metara i tukao glavom, ali lopta je otišla preko grede.

U 14. minuti izvrstan udarac Marka Colića no siguran je vratar Milina i tako redom u 33. Zelić, pa 34. minuti Vodopija, ali gola nema. A onda iznenada Zmaj u prilici, s nekih 35. metara Škarić je opalio kao iz topa, lopta nošena vjetrom izmijenila je pravac leta, prevarila vratara Topića i pogodila u vratnicu.

Nakon toga u izglednim su prilikama Colić, pa Marković, ali lopta neće u gol. Za prvo poluvrijeme možemo reći da je poluvrijeme propuštenih prigoda od strane domaćina koji je „upao" u kolotečinu igre gosta.

Domaćini nisu odustajali od napadačkog nogometa, redali su prigode i iz jedne lijepe kombinacije napadačkog reda Luka Vodopija je zabio za 1:0. Nakon toga Tomas u 60. minuti kod Zmaja zagrijava ruke vratara domaćih Topića za korner, ali samo to..

Gosti sve čine da bi poravnali rezultat, ali je vratar domaćina Topić nesavladiv. Bilježimo još izgledne prigode Vodopije i Banića no nisu uspjeli pogoditi gol. Za igru u drugom dijelu Zmaj zaslužuje pohvalu, domaćini su mogli postići veći broj zgoditaka no slabo su namjestili „ciljnike".

Bodovi se ostali na kontu Primorca.

-Jako jugo i neravan terena nisu nam dopuštali bolju igru, imali smo dobrih akcija, ali ih nismo znali pretvoriti u zgoditke. Ipak, nastavljamo niz pobjeda, a to je najvažnije, kazao nam je kratko trener Primorca Jugo Dominis.

 

 

04. svibanj 2024 08:04