StoryEditorOCM
SportOD MASLENICE DO NOVIGRADA

Pobjednici utrke "Da se ne zaboravi" su Robert Radojković i Dijana Manđeralo

Piše Ivica Gjergja
21. siječnja 2019. - 20:22

Povodom dana proslave 26. godišnjice Vojno redarstvene akcije Maslenica održana je 15. atletska utrka od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada, pod nazivom „DA SE NE ZABORAVI“. Na utrci je sudjelovalo preko 100 atletičara iz svih krajeva Hrvatske: Pule, Poreča, Lošinja, Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Dubrovnika, Gospića, Čakovca, Metkovića te Bosne i Hercegovine: Tomislavgrada, Gruda i Bihaća.

Utrka je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, zadarskog župana Božidara Longina, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, načelnika općina Jasenice Martina Baričevića, PosedarjaIvice Klanca, Starigrada Krsta Ramića i Novigrada Jose Klapana, a organizator utrke je bio Sveti Ante iz Poličnika.

Trku je svečano otvorio načelnik općine Jasenice Martin Baričević koji je kazao:

- Hrabro smo stali u obranu domovine, kao jedan obranili smo se od srpske agresije, ali i danas vidimo da se vode bitke oko temeljnih vrijednosti Domovinskog rata. Povezali smo sjever i jug. Ustrajat ćemo na zaštiti digniteta i vrijednosti koje nas krase. Domovina se voli i poštuje u svim njezinim segmentima - od himne do njezine cjelovitosti, stvarali smo je u teškim vremenima, a sada je na nama da je održimo i da možemo slobodno po njoj trčati, uživajući u njezinim ljepotama. Ova utrka je dokaz da nas svake godine sve više trči. Time odajemo počast svima koji su dali svoje živote za obranu domovine. Želim svima uspješno trčanje, a najbolji neka ponese vijenac pobjede, kazao je Baričević.

Svi trkači stigli su na cilj ponosni, iscrpljeni, ali sretni zbog doprinosa obilježavanju slavne akcije Maslenica. Na kraju utrke svi sudionici dobili su spomen medalje i majice, a najbolji u ukupnom poretku i pehare i posebne medalje. 

Pehare i medalje su uručivali načelnik općine Novigrad Joso Klapan, predsjednik općinskog vijeća općine Novigrad Antonio Sinovčić i donačelnica općine Posedarje Marija Crnjak.

Sveukupni pobjednik utrke je Robert Radojković koji trči za  "Policiju Istra", a istrčao je rekord staze 1.11,50.  Drugoplasirani je Zdravko Jadrijev (1.16,32) koji dolazi iz "MK Marjan Split ", dok je trećeplasirani bio prošlogodišnji pobjednik Igor Čarić s vremenom 1.17.03 iz "Maraton kluba Sinj".

Kod djevojaka pobijedila je Dijana Manđeralo iz atletskog kluba "Puls" izTomislavgrada s rezultatom 1.29.30. Drugoplasirana je domaća atletičarka, Ljiljana Mišlov iz "MK Festina Lente" s rezultatom 1.32,00, a trećeplasirana njezina je klupska kolegica Marijana Katić s rezultatom 1.32,17.  Najstariji  sudionik utrke bio je 73-godišnji Kamer Halili iz Zagreba.

Na utrci je sudjelovao i međimurski župan Matija Posavec  koji je izrazio zahvalnost domaćinima na ovako hvalevrijednoj utrci i obećao da će iz Međimurja sljedeće godine doći na utrku pun autobus trkača.

09. svibanj 2024 13:45