StoryEditorOCM
SportNOVA SEZONA

Počinje Admiralbet ABA liga! Ramljak: Vjerujem da će se i nas imati što pitati sutra u Podgorici

Piše KK Zadar/Zadarski.hr
29. rujna 2023. - 12:10

Košarkaši Zadra sutra u Podgorici otvaraju novu sezonu AdmiralBet ABA lige. Prvi protivnik je Budućnost VOLI, s kojom su se Zadrani susreli nedavno na završnici ABA Superkupa, igranoj također u Podgorici. Domaća momčad tada je bila bolja, ali Zadar se nada da će uz pomoć MVP-a ovog natjecanja prošle godine Luke Božića, koji je Superkup propustio zbog viroze, biti kompetitivniji i u borbi za pobjedu do samog kraja utakmice.

- Budućnost je ove godine malo drugačije koncipirana, s naglaskom na defenzivnom dijelu, što se pokazalo u toj utakmici u kojoj su nas limitirali na 58 poena. Sam rezultat govori što nam je bio problem, dok smo u obrani čak i dobro stajali. Sad smo kompletni, vidjet ćemo kako će biti ako uspijemo razbijemo njihov pritisak na loptu. U svaku utakmicu moramo ući skromno, s dvije noge na zemlji, od obrane do obrane, od napada do napada, tražiti svoju šansu, kaže trener Danijel Jusup.

Ambicije u ovoj sezoni su iste kao lani.

- Cilj je ostanak u ligi, sve drugo što napravimo je plus. Ne želimo se opterećivati, na kraju ćemo podvući crtu, ići iz utakmice u utakmicu. To je jedini način da svi budemo zadovoljni, i mi i publika, poručuje Jusup.

Zadar je zadržao nositelje momčadi iz prošle sezone, a među njima je i kapetan Marko Ramljak.

- Budućnost igra malo agresivnije nego prošle sezone, dosta su čvrsti na lopti, nije lako igrati protiv njih jer imaju veliku širinu. Vjerojatno nisu zadovoljni kako su igrali protiv Cibone i izgubili u Superkupu, mobilizirat će se na startu sezone. Vidjeli smo što smo radili dobro a što loše protiv njih, s Lukom će biti puno lakše i vjerujem da će se i nas imati što pitati, kaže Ramljak.

Utakmica se igra sutra u Sportskom centru Morača s početkom u 18:30 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

03. svibanj 2024 04:39