StoryEditorOCM
SportREAKCIJE TRENERA

Počinje Jedinstvena kadetska liga: "To je biti lijepo iskustvo za naše momke kao i putovanje i igranje s ekipama iz drugih krajeva Lijepe naše"

Piše KK ZD
14. siječnja 2022. - 17:36

Kadeti Zadra plasirali su se, kao prvaci regije Jug, na turnir Jedinstvene kadetske lige koja se vraća nakon godine dana pauze uzrokovane pandemijom.

Liga ove godine broji deset članova, a osim Zadra tu su i naši gradski prijatelji i rivali iz KK Puntamika, Zagreb predstavljaju Cedevita Junior, Cibona i branitelji naslova Bosco. Iz Slavonije ligu će pojačati Marsonia iz Slavonskog Broda i Vrijednosnice Osijek, Istru će predstavljati Stoja, Međimurje će biti predstavnik sjevernog dijela zemlje, dok će ligu zaključiti i treći klub iz Dalmacije – Šibenka.

Trener Mario Jeličić, nije krio zadovoljstvo radi početka ovog natjecanja, a u intervjuu koji je dao povodom početka lige za našu web stranicu imperativ nije stavljao na rezultat već na stjecanje iskustva i na napredak igrača. Prva utakmica u ovoj sezoni na rasporedu je sutra, 15. siječnja s početkom od 17 sati, a momci iz Zadra na gostovanje će ići ekipi Marsonije.

- Zadovoljan sam s dosadašnjim radom. Kao što i znate kao prvaci Dalmacije plasirali smo se u Jedinstvenu kadetsku ligu i to me jako veseli. Igranje Jedinstvene lige sigurno će biti lijepo iskustvo za naše momke kao i putovanje po Hrvatskoj i igranje s ekipama iz drugih krajeva Lijepe naše. Prvu utakmicu igramo sutra, u subotu 15.  siječnja u Slavonskom Brodu protiv ekipe Marsonije - rekao je Jeličić te nastavio.

- O rezultatskim ciljevima teško mi je govoriti jer ne znamo puno o drugim ekipama, a u omladinskom pogonu nema imperativa rezultata već je bit u stjecanju iskustva i da momci iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu napreduju. Rezultat će doći sam po sebi baš sukladno tom napretku. Svrha svega ovoga je stvaranje igrača za seniorsku momčad, a iako rezultat u kategorijama kao što su pretkadeti i kadeti nije primaran svaku utakmicu ćemo odigrati na maksimalnoj razini i pokušati ćemo upisati što više pobjeda - zaključio je.

24. travanj 2024 19:10