StoryEditorOCM
SportIGRA SE U 16 SATI

Počinje odbrojavanje: Ovo su ključni dueli u četvrtfinalnom okršaju Hrvatske i Brazila

Piše Ivan Renić
9. prosinca 2022. - 11:56

Hrvatska danas u 16 sati igra četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva, protivnik je Brazil.

Po nama, ovo su ključni dueli...

Juranović – Vinicius Jr.

Teško je reći s koje strane prijeti najveća brazilska opasnost. Ipak, možda je to njihova lijeva, ona po kojoj „ordinira” Vinicius Jr. Realov 22-godišnjak nevjerojatno je brz i tehnički potkovan. Lopta mu se lijepi za nogu. Teško je reći je li brži s njom ili bez nje u nogama. Desna je to strana hrvatske obrane koju drži Josip Juranović.

Imat će naš bek pune ruke posla u obrani. Posljedično, moglo bi to limitirati njegove odlaske prema naprijed. U branjenu Vinija netko će mu sigurno još morati dati ruke. Ostaje vidjeti za koga će se odlučiti Dalić na poziciji desnog krila.

Modrić – Casemiro

Zanimljivo će biti pratiti i dvoboj dvaju organizatora igre. Luka Modrić s jedne i Casemiro s druge strane, dva su čovjeka o kojima ovisi igra Hrvatske, odnosno Brazila. Nekadašnji suigrači iz Reala majstori su svog zanata, ključni u prvoj liniji obrane, ali i napada. Zadatak će im biti iznositi loptu naprijed.

image
AFP

Modrić će u tome imati svesrdnu pomoć Matea Kovačića i Marcela Brozovića, dok Casemiru donekle pomaže Lucas Paqueta. Pobjednik bitke na sredini uvelike će utjecati na krajnji rezultat. Prilika je to Hrvatskoj da se nametne moćnom Brazilu i sakrije im loptu što duže.

Gvardiol – Richarlison

Pred najboljim hrvatskim braničem Joškom Gvardiolom je čitava utakmica „hrvanja” s Richarlisonom. Brazilska devetka najbolji je njihov strijelac na ovom prvenstvu, zabio je već tri gola. Napadač Tottenhama prava je napast u šesnaestercu. Visok je, brz i skočan, tehnički gotovo savršen, kao i većina brazilskih igrača. Ali sve je to i naš Joško!

Dokazao se 20-godišnji stoper na najvećoj sceni, u izvrsnoj je formi i spreman se suočiti s brazilskim napadačima. Da će njemu i Dejanu Lovrenu biti lako, sigurno neće. Trebat će nam nekoliko čudesnih intervencija poput one kod posljednjeg pokušaja Lukakua.

28. travanj 2024 18:06