StoryEditorOCM
SportVAŽNIJE OD REZULTATA

Policija i Dinamo priskočili u pomoć navijačima Hajduka koji se zbog nevremena ne mogu vratiti u Dalmaciju

Piše SPORT SD
26. veljače 2023. - 20:15

Završio je još jedan derbi između Hajduka i Dinama, Bijeli su uvjerljivo izgubili te im sada prvo mjesto na tablici bježi 11 bodova.

Na južnoj tribini Maksimira nalazilo se oko 1500 navijača Hajduka, a nakon utakmice velik dio njih se našao u problemima. Naime, HAK je objavio da je promet obustavljen za sva vozila iz smjera Dalmacije u unutrašnjost i obrnuto zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta, zbog čega će neki navijači Hajduka biti prisiljeni ostati u Zagrebu još neko vrijeme, ali je Dinamo odlučio pomoći.

"Po završetku utakmice gostujući navijači koji nisu iz Dalmacije kao i oni koji imaju nekoga kod koga mogu prenoćiti su ispraćeni iz kruga stadiona i užeg centra grada. Za sve ostale navijače Hajduka koji još nisu odlučili hoće li i na koji način krenuti prema Dalmaciji, GNK Dinamo je osigurao hranu i tople napitke u krugu stadiona.

Policija s predstavnicima Hajduka intenzivno komunicira po pitanju stanja u prometu uz razumijevanje da se navijači žele vratiti u Dalmaciju, ali zbog vremenskih uvjeta se to nikako ne preporuča. Postupci klubova i policije prije i poslije utakmice prema navijačima, pogotovo gostujućim, su u potpunoj suprotnosti sa sportskim rivalstvom koje imamo često prilike gledati", rekao je za Danas.hr iz HNS-a Jurica Jurjević.

25. travanj 2024 11:42