StoryEditorOCM
SportTOČNO 50 KILOMETARA

Poljski trkač Tomasz Osmulski i Splićanka Nataša Šustić pobjednici su ovogodišnje Wings for Life World Run utrke u Zadru!

Piše Zadarski.hr
7. svibnja 2023. - 19:19

Nakon izlaska iz Zadra trčalo se Jadranskom magistralom u smjeru Šibenika, a u muškoj konkurenciji najbolje se snašao Tomasz Osmulski, trkač iz Poljske koji je i prošle godine pobijedio u Zadru, a ove godine ga je presretačko vozilo ulovilo na 50. kilometru.

"Imao sam plan ići još dalje, ali zadovoljan sam, predivno je ponovno trčati u Zadru- kazao je Tomasz Osmulski.

Napeto je bilo i u konkurenciji trkačica. Najviše kilometara prešla je Nataša Šustić, sestra Nikoline Šustić, peterostruke pobjednice Wings for Life World Run utrke. Nikolina i Nataša već tradicionalno trče zajedno, a ove godine je Nataša odnijela pobjedu s prijeđenih 43 kilometra, dok je Nikolina zauzela drugo mjesto.

"Utrka je bila super. Pretrčala sam veći dio utrke sa sestrom. Međutim, kako se ona tek vraća nakon poroda, tako nema baš puno kilometara u nogama pa smo se u jednom trenu malo razdvojile. Ipak sam sanjala da ćemo zagrljene dočekat catcher car. Postigla sam svoj rekord na Wings for Life World Run utrci i drago mi je što se pomalo uključujem u taj ultramaratonski svijet tako da se nadam da ću sljedeću godinu provesti sa sestrom trčeći ponovno- kaže Nataša.

Zanimljivo je bilo i u konkurenciji sudionika u kolicima, u kojoj su pobijedili Marija Nikoleta Divanović (11 km) i Ante Kolunđija (22 km).

19. travanj 2024 01:33