StoryEditorOCM
SportU SRIJEDU NA VEČER

Poluzavršnica kupa Krešimir Ćosić: Zadar pred praznim tribinama dočekuje Cibonu

Piše Dražen Žura
9. veljače 2021. - 14:25

Kako se u sve, pa tako i sport "zavukao" koronavirus, u Zadru osobito žale, jer u poluzavršnici Kupa "Krešimir Ćosić", u promijenjenom sustavu natjecanja igraju protiv Cibone. Međutim, tribine Krešine dvorane će zjapiti prazne, ali to je stvarnost trenutka u kojem živimo i kojeg se mora prihvatiti.

- Očekuje nas derbi s Cibonom koja dolazi s novim trenerom. Do sad su s Vladimirom Jovanovićem odigrali tri utakmice, prije toga su bili u dobroj seriji u ABA ligi gdje su dobili Borca i Krku pod vodstvom Ivana Velića. Ovo će biti repriza prošlogodišnjeg finala, međutim ovo će biti u drugačijem ambijentu, jer ćemo biti bez publike na Višnjiku. Sigurno će nam nedostajati taj huk s tribina, ali smo već smo se naučili na to ove sezone – kazao je Mršić.

Zadrani su prije dolaska Cibone, kroz dvostruki program na Gripama, upisali jedan nimalo ugodan poraz od Splita u HT Premijer ligi, dok su u regionalnom natjecanju debelo naplatili "žutima" i na tome zasigurno grade optimizam za važan košarkaški dvoboj.

- Ako uspijemo ponoviti ono izdanje koje smo pokazali u nedjelju u Splitu, onda su velike šanse za prolazak u finale. Ali mi trebamo biti iskreni i reći da mi nemamo kontinuitet, međutim, ipak se nadam da smo došli do jedne faze gdje možemo to ponavljati. Cibona ima malu prednost, jer nisu ovog vikenda imali dvije teške utakmice kao što smo mi, oni su u subotu u 12 sati odigrali protiv Furnira, dok smo mi u subotu i nedjelju igrali protiv Splita. Ali kad dođe polufinale to je onda utakmica na korak do finala i trofeja, moramo dati sve od sebe i biti koncentrirani, na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – zaključio je Mršić.

Podsjetimo, parovi  poluzavršnice za razliku od ranijih modela natjecanja u Kupu, umjesto na parketu izvučeni su ždrijebom. Kuglice su se dotaknule  s imenima Zadra i Cibone, što nameće razmišljanje kako su jedni i drugi zasigurno željeli drukčiji rasplet.

- Mislim da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika, to je Cibona. Kao što sam rekao prije, u Kupu odlučuje jedna utakmica i tu nitko nije favorit. Jednostavno mi moramo dati sve od sebe, ovo je utakmica nakon koje nema povratka. Nama je cilj ostvariti dobar rezultat i proći u finale – kazao  je Vuković igrač koji je lanjske sezone bio u sastavu koji je Zadru  u klupske vitrine vratio trofej u Kupu.

Ranije je Veljko Mršić  propustio kazati kako su Zadar i Cibona kroz ovu sezonu i to u HT Premijer ligi odigrale dvije utakmice i obje su otišle na stranu zadarske momčadi. Osobito ovjerljiva  bila je ona zagrebačka pod Tornjem 81:62, dok je u prvoj odigranoj na Višnjiku bilo čupavo, nekako se izvuklo 73:70. Svi dobro da uoči ogleda dvaju starih rivala nikakve prognoze nemaju smisla, k tomu , u međuvremenu se dogodilo podosta  promjena kod obje momčadi.

Jedan od novih je i Antonio Jordano koji je u dresu Zaboka, pod vodstvom Ivana Perinčića, današnjeg Mršićevog pomoćnika, igrao poluzavršnicu  Kupa protiv Cedevite, baš u Krešinom domu, ovog puta želja mu  je prolazak u finale.

Znam da nas čeka jedna teška utakmica, Cibona je nezgodna ekipa. Mi, Split i Cibona smo podjednake ekipe. Mislim da mi moramo ući u utakmicu kao u nedjelju protiv Splita. Mi moramo maksimalno fokusirano ući u utakmicu, znamo što moramo učiniti, imamo svoje ciljeve u napadu i u obrani. Ako se budemo držali našeg principa i budemo svi na sto posto  pobjeda ne bih trebala doći u pitanje – kazao je Jordano.

Utakmica se igra u srijedu na večer s početkom u 20.30 sati uz izravan TV prijenos na programu Arenasport 2.

07. svibanj 2024 21:11