StoryEditorOCM
SportKVALIFIKACIJE

Ponajbolja hrvatska atletičarka i sportašica svih vremena Blanka Vlašić otvara Erste Plavu ligu u četvrtak na Višnjiku

Piše Zadarski.hr
9. lipnja 2021. - 08:49

Na atletskom stadionu ŠC Višnjik u organizaciji AK Fortius u četvrtak 10. lipnja održat će se zadarske kvalifikacije za atletsku Erste Plavu ligu. Početak je u 15:30 sati, a natjecanje će otvoriti ponajbolja hrvatska atletičarka i sportašica svih vremena, ambasadorica lige, Blanka Vlašić.

Erste Plava liga je natjecanje u kojem se natječu učenici trećih, četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih, a po dvoje najboljih iz svake discipline osigurava nastup na nacionalnom finalu koje će se održati 14. rujna u Zagrebu.

Jedan natjecatelj smije nastupiti u najviše dvije discipline. Trećaši i četvrtaši u izboru imaju utrke na 60 m i 300 m te skok u dalj i bacanje vortexa, a petaši i šestaši utrke na 60 m i 600 m, skok u dalj i bacanje kugle. Učenici prvih i drugih razreda imaju pravo nastupa u kategoriji trećaša.

Na borilište prvi izlaze šestaši i to u 15:30 sati. Od 16:30 sati za plasman na zagrebačko finale borit će se petaši. U 17:30 sati započinje natjecanje četvrtaša, a u 18:30 trećaša.

image
Erste plava liga
Erste Plava Liga

Prijave se primaju online (www.ersteprvaliga.hr/plava-liga/) ili osobno na tribinama atletskog stadiona ŠC Višnjik još danas od 18:30 do 19 sati. Krajnji rok za prijave je na sam dan natjecanja (10. lipnja), sat vremena prije početka natjecanja za uzrast u kojem se atletičar natječe.

Prilikom prijave, uz ime i prezime učenika, potrebno je napisati discipline za koje se prijavljuje (najviše dvije) te ime škole koju učenik zastupa. Potrebno je donijeti i potpisanu suglasnost roditelja/staratelja za koju će obrazac stići na e-mail roditelja nakon uspješne online prijave. Ako se prijava obavlja osobno na stadionu na letak-prijavnici nalazi se i suglasnost koju roditelji obavezno moraju potpisati.

Mole se svi natjecatelji da na stadion dođu sat vremena prije početka natjecanja svoje dobne skupine radi preuzimanja startnih brojeva.

26. travanj 2024 19:43