StoryEditorOCM
SportKRENUO UNISPORT FINALS

Poreč je mjesto okupljanja studenata sportaša iz cijele Hrvatske, a na popisu je košarkaš Zadra, kao i futsal prvaci

Piše Iva Majić
8. lipnja 2023. - 16:54

Najiščekivaniji događaj u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza, popularni UniSport Finals, kreće danas i traje do nedjelje u jednoj od najpoželjnijih istarskih turističkih destinacija. Da je Poreč doista idealna lokacija, dokazuje činjenica da se sportaši visokih učilišta u Hrvatskoj na istu lokaciju vraćaju već nekoliko puta, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te podrškom Grada Poreča.

Porečku će obalu tako preplaviti ukupno 1300 sudionika, od čega 1100 perspektivnih studenata sportaša koji će, predstavljajući boje svojih sveučilišta i veleučilišta, snage odmjeriti u 12 sportova – rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu.

Petak je rezerviran za polufinalne borbe, dok nas u subotu očekuju finalni susreti te podjela odličja i prestižnih titula nacionalnih prvaka. Nakon prošlogodišnje premijere e-sporta na Finalsima, ove će godine u Poreču po prvi puta nastupiti nogometaši i nogometašice.

Nadodajmo kako će na ovom događaju biti i nekih profesionalaca u svojim sportovima. Igrač košarkaškog kluba s Višnjika koji je nedavno osvojio i naslov prvaka Hrvatske, Maksim Matulina nastupat će za Sveučilište u Zadru. Najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima futsala, najpopularnijeg UnisportHR sporta, u kojem će boje svojih sveučilišta braniti brojni igrači Dinama, kao i AFCU- a.

Koliko je kvalitetan sportski segment na Finalsima govori podatak da se među momčadima nalaze i aktualni futsal prvaci EUSA Europskih sveučilišnih igara u Lodzu, kao i brončani nogometaši. Kada već spominjemo međunarodna natjecanja, bitna je činjenica kako će prvaci UniSport Finals 2023. osigurati plasman na iduće Europske sveučilišne igre koje nas dogodine očekuju u Debrecenu i Miškolcu.

23. travanj 2024 08:38