StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Posedarci gubili, pa propustili pobjedu, a Biograđani prosuli dva boda u sudačkoj nadoknadi

Piše Ivica Gjergja
11. travnja 2021. - 19:15

S liderom prvenstva Jadranom LP, HV Posedarje je igralo na svom terenu, a na kraju je konačni rezultat od 1:1 realno odražavao cijelu utakmicu. Oba suparnika su mogla i pobijediti, ali i izgubiti utakmicu: Posedarci su bili na rubu ponora, da bi na kraju propustili priliku za pobjedu.

Gosti su već u 14. minuti poveli preko Paponje nakon greške vratara. Nakon toga domaći nogometaši traže poravnanje, no prilike nisu realizirali Smokrović i Brkić. U nastavku „vitezovi“ daju sve od sebe, igra se stabilizirala nakon ulaska Ivana Tokića, akcije su bolje, povezanije, više se pritiskalo gostujući sastav prema golu.

Ali, opet su Pločani imali prigodu preko Kalfića i Paponje koji se nisu snašli u presudnom trenutku. A kad ne daš, onda primiš gol: nakon jednog prekida u 71. minuti Brkić je asistirao za Pedišića, a ovaj s vrha šesnaesterca precizno pogodio malu mrežu za 1:1.

Gosti su se povukli nakon primljenog gola, domaćini su krenuli po pobjedu, a priliku za to imao je Rončević čiji je udarac zaustavio vratar Marko Čagalj.

I u biogradskom Primorcu su vjerovali da mogu uzeti sva tri boda u srazu sa Zmajem (M) no i ta je utakmica završila je 1:1, a domaćini su vodili do sudačke nadoknade. Nakon što su domaći igrači imali terensku inicijativu, u 70. minuti su postigli gol preko Okechukwua i onda se – uplašili pobjede!

Malo što je funkcioniralo u posljednjih deset minuta susreta: gosti su nabacivali u kazneni prostor sigurno 10 puta, no izvrsni vratar domaćih Mate Stojanov je odlično izlazio na kraj s tim centaršutevima. A koban je bio onaj koji se zbio u sudačkoj nadoknadi vremena, kada je Danijel Rašić ubacio u peterac visoku loptu, njen let je pratio Marin Božić, skočio nebu pod oblake i tukao glavom - Stojanov ju je zakačio no otišla je u gol. Sudac je pokazao na centar i završio utakmicu.

Veliko slavlje je „zmajeva“ iz Makarske i opomena igračima Primorca da se igra dok sudac ne odsvira kraj.

18. travanj 2024 16:53