StoryEditorOCM
SportFINALE U PRIDRAZI

Posedarci poveli, pa igrali s jednim i s dva igrača manje, a biogradski Primorac dobio tek na penale. Pobjedniku pehar uručio Reno Sinovčić...

Piše Dražen Žura
16. lipnja 2021. - 20:53

PRIDRAGA – Igralište " Mile Čulina". Gledatelja: 300. Primorac ( B) – HV Posedarje 4 : 3 nakon jedanaesteraca ( 0:1).

Sudac:Matej Čulina ( Pridraga) -7,5

Strijelci: 0:1 Rončević (3), 1:1 Jurišić ( 59). Jedanaesterci: Lazarevski , Birkić i Jurišić ( Primorac) , Ivandić i Smokrović ( HV Posedarje)

Crveni karton: Marko Ivančić ( HV Posedarje) i Ivan Šimurina ( pomoćni trener), Tokić (Primorac ) ,

PRIMORAC: Stojanov ( 6 ) (od 87. Borgelott 6,5 ), Birkić ( 6), Ješe (6,5 ), Vodopija (6,5 ), Klopp ( 6), Lazarevski ( 6) , Kusuma ( 6), Pranić (6 ), Okechukwu (5,5 )( od 46. Jurišić 6,5 ), Brkić ( 6) ( od 46. Lokin 6 ) , Mondziaaou( 6 )

HV POSEDARJE: Ivančić( 6 ) , Pedišić ( 6,5 ) ( od 66. Surać 6 ), Klanac (6,5 ), D.Torbarina (6,5 ) , Rodić (6 ) ( od 24. K.Jurjević 6), Rončević ( 7) ( od 82. Kovač - ), Smokrović (6 ), Jurić ( 6,5) (od 66. Ivandić( 6 ) , Tokić ( 6,5 ), J.Jurjević ( 6,5).

Biogradski Primorac pobjednik je Kupa Zadarske županije, pa su u konačnici podignuli pehar kojeg im je uručio Reno Sinovčić, predsjednik NSZŽ-a.

Odmah po završetku utakmice, Krešimir Sunara, trener Primorca dao je kratku izjavu...

- Bila je iznimno tvrda utakmica, rano smo primili pogodak, potom smo željeli igrati za razliku od suparnika kojim je to očito odgovaralo, U konačnici presudili su jedanaesterci, ukupno gledajući trofej je zasluženo pripao nama – zaključio je Sunara. Uglavnom, nije se moglo vidjeti previše pravog nogometa, podosta rastrgana igra s čime su se složili mnogi nazočni na tribinama. Nedvojbeno, Posedarci su imali problema jer su dugo igrali najprije s jednim igračem manje, potom i dva, otuda i njihova nemoćnost da ozbiljnije napadnu nakon poravnanja rezultata.

Publika naklonjena "vitezovima" , posve se uživjela u finalni okršaj, izgledalo je kao da su pristigli na neku od utakmica s Eura. Još više razloga za veselje imali su u 3. minuti jer je njihova momčad zaradila slobodan udarac točnu na rubu šesnaesterca. Loptu je namjestio Mateo Rončević i ona je ubrzo završila u lijevom kutu vratara Mate Stojanova , koji je učinio sve, međutim, bilo je posve precizno, nemoguće za spriječiti pogodak. Iza toga , biogradska momčad je imala više loptu u nogama, ali bez neke izrazitije prigode.

I onda je Luka Vodopija iz jedne polukontre brzo krenuo prema vratima Posedarja čijem vrataru, Marku Ivančiću nije preostalo ništa drugo ne istrčati te ga srušiti izvan šesnaest metara. Sudac također nije imao previše izbora, pokazao mu je crveni karton pa su " vitezovi" morali igrati s igračem manje,međutim, igra Primorca nije previše obećavala što se tiče brojčanog viška. Moglo je doći i do povećanja vodstva, lopta je stigla do Vedrana Smokrovića koji nije uspio uputiti ozbiljan udarac, naprotiv , njegova lopta je otišla visoko preko ograde gola.

Ubrzo je stigla kazna, Jurišić je spretno ušao u prostor suparnika namjestio loptu i pogodio u lijevi kut vratara Karla Jurjevića. Nedugo potom Pjero Lokin je pucao, Jurjević je izvukao loptu ispod grede. I nova nevolja za Posedarje, jer je zbog drugog žutog iz igre morao Ivan Tokić, dakle, s dvojicom manje morali su nastaviti utakmicu.

24. travanj 2024 21:00