StoryEditorOCM
SportZA POPUNU DRUGE LIGE

Posedarje u nogometnoj groznici zbog dodatnih kvalifikacija s Trnjem! Hoće li do zvijezda, vidjet ćemo na uzvratnoj utakmici. Evo kompletnog izvještaja

Piše I. Gjergja
3. kolovoza 2022. - 21:20

 

HV POSEDARJE – TRNJE 2:1(2:0)

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja: 732. Sudac: Ivan Matić, Osijek ( 6 ). Pomoćnici: Dino Knez ( Osjiek) i Ivan Janić (Ilok).

Strijelci: 1:0 Marić (ag) 4, 2:0 Kralj (40), 2:1 Bibić (69),

Najbolji igrač: Vlatko Kralj (HV Posedraje).

HV POSEDARJE: Pinčić (7,5 ), Pedišić (6,5 ), Kralj (7,5 ), Rončević ( 7 ) od 71. Jelinić-), Gambiraža ( 7 ) od 61 Knežević-) , Čirjak ( 7 ) Katuša (7 ) ,Begonja (7 ), Tokić (7,5 ) Kevrić ( 7 ). Trener: Josip Butić 7.

TRNJE: Vujinović (6 ), Prpić (5,5 ) od 61. Beloša-), Marić ( ), Bibić (7 ) od 76. Došen-), Ceraj ( 6 ) Šare (6 ) od 46. Ribić -), Vidović ( 6 ), Ninčević ( 6 ), Manmdić ( 6 ), Povoljnjak (6 ) Šinko 6 od 46. Čolić-). Trener: Tihana Nemčić 6,5. Pomoćni Danijel Pranjić.

Hoće li će HV Posedraje preko Trnja do zvijezda vidjet će se u sljedeću subotu, u uzvratnoj utakmici. Danas je samo mjesto Posedarje bilo u svojevrsnoj nogometna „groznici“. Već u ranim popodnevnim satima mnoge navijačke družbe pohrlile su na igralište gdje se  pjesmom i navijanjem dočekalo početak susreta. Dojma smo da se s jedne i druge strane ušlo bojažljivo, ispitivale su se slabije strane protivnika, da bi trener domaći zapovjedio napadačku, agresivnu igru po cijelom terenu.

To mu se isplatilo u četvrtoj minuti kada je Kralj oduzeo jednu loptu na sredini terena, krenuo s njom nekoliko koraka ii dealno uposlio Čirjaka, a ovaj  pronalazi Rončevića na lijevoj strani koji ubacuje u peterac, a nesmotreni Marić je zakačio loptu i šalje u gol za veliko oduševljenje i vodstvo od 1:0.

Samo dva minuta kasnije opet su domaći u napadu no Kevrić je za korak kratak. Još je nekoliko poluprigoda bilo domaćina uz dominaciju u polju, da bi u 18 minuti Ninčević sam izbio ispred Pinčića koji otklanja opasnost od svog gola, hvata loptu. U 25. minuti u krasnom napadu domaći ispred kaznenog prostora gosta gube loptu, opet je izbio Ninčević ispred Pinčića koji mu zaustavlja udarac. Nakon toga igra se na centru igrališta, da bi u 40. minuti Katuša, koji je oduzeo loptu, izvrsno uposlio Begonju koji još bolje upošljava Kralja. On, pak,  izrasta u vrsnog strijelca i zabija za 2:0 za miran odlazak na poluvrijeme sa velikom zalihom za Viteza.

Ista igra Viteza i u drugom dijelu tako da u 56. minuti,nakon suvisle akcije domaćih, Rončević ne pronalazi put lopte do gola, da bi u 59. minuti Ceraj, nakon što su gosti umrtvili Viteza, ovaj tukao tik pokraj gola. Još jednom je i Begonja pokušao bez uspjeha. Vitezu ne polazi za nogom ništa u ovom periodu, vidljjivo je da nisu odigrali ni jednu pripremnu utakmicu, da bi nepotrebno pogriješio Pedišić u svom kaznenom prostoru, a Bibić poklon loptu proturio pored nemoćnog Pinčića za 2:1.

 

Predsjednik Kustić u Posedarju!

Neposredno prije susreta, u prostorijama HV Posedarja ukazao se predsjednik HNS-a, Marijan Kustić. On je u društvu Stipe Pletikose i Darka Banića predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije te povjerenika lige Josipa Breznia pratio cijeli tijek susreta.

Maša izvrsno vodi i najavljuje susret!

Novo lice za pultom razglasa bila je Marija Maše Zubčić, koja je posao izvrsno odradila. Svaki mogući detalj na susretu je ispratila, a gledatelji su sve to pozdravljali aplauzom i dakako na zahvalili Maši na vođenju.

-Mašo ne minjamo te!

19. travanj 2024 19:42