StoryEditorOCM
SportTUGA I BOL U DINAMOVOJ SVLAČIONICI, ZADRANIN NIJE IMAO RIJEČI

Potpuno slomljeni Perić branio suigrača kojeg su napali mediji: 'Sami smo krivi!'

Piše Tomo Ničota/Jutarnji list
7. studenog 2019. - 09:48
dk_dinamo_shakhtar103-061119

Da se dogodilo nekom drugome rekli bismo još jednom da je nogomet čudesna igra, da ga zbog ovakvih prevrata i volimo, da smo se zbog ovakvih utakmica u njega jednom i zaljubili. Međutim, ljubav često boli, zar ne, nekad se dogodi i tvojima.

Prošli smo puno poraza i pobjeda, Dinama i hrvatske reprezentacije, vidjeli svašta, ali lica kakva su imali Dinamovi nogometaši poslije sinoćnje utakmice ne pamtimo tako često. Možda će nekome zvučati pretjerano, ali baš su izgledali kao Bilićevi igrači one tužne večeri u Beču 2008. Kad imaš sve, a onda odjednom nemaš ništa. Ili gotovo ništa.

- Da, bila je ovakva utakmica u Turskoj, tada ne u našu korist - prošao je kroz mix zonu Darijo Srna, važan Šahtarov čovjek.

- Teško je biti trener i analizirati, pogotovo Nenada Bjelicu. Žao mi je momaka iz Dinama, doživjeli su ti mladi dečki jedan težak psihološki šok, ali tako je to u sportu. Teško se oporaviti od ovoga, žao mi je njih, ali mi je drago zbog nas. Bili smo bolji nego u Harkivu, u nekim trenucima smo bili i bolji od Dinama, kontrolirali smo utakmicu i nažalost, mi se ne smijemo dovesti u situaciju da izgubimo igrača. S iskustvom koje imamo, trebali smo ranije privesti utakmicu kraju. I sad mislim da smo kvalitetnija momčad, sreću treba zaslužiti. Žao mi je Dinama, ponavljam, prekrasan ambijent, veliki praznik za Zagreb i želim im sve najbolje u budućnosti. Penal? Nogomet je čudan sport, Pjatov u Harkivu pokloni penal, danas na njemu bude penal, meni ništa tu nije jasno. Otvoreno je sve do kraja, Atalanta, Šahtar i Dinamo mogu biti drugi, tko više zasluži do kraja taj će i biti - rekao je Srna, nahvalivši još jednom Dinamo.

- Drago mi je da Hrvatska ima klupski nogomet na razini Lige prvaka!

Prošao je nešto kasnije i Nenad Bjelica istim putem, pričao o utakmici, VAR-u, svemu. A onda prokomentirao Srninu izjavu da sreću treba zaslužiti i da će na kraju biti bolji onaj tko više zasluži:

- Ja mislim da su oni svoju kvotu sreće već ispucali!

A Dinamovi igrači nisu svi prošli na glavni izlaz. Ademi i Petković ostali su dulje, na doping kontroli, neki su izabrali sporedna vrata, a i neki koji su prošli kraj novinara nisu znali što bi rekli, bili su u suzama ili na rubu njih. U svlačionici, čuli smo, samo tuga, kao da su izgubili, ispali iz lige. A zapravo su osvojili bod, imaju ih pet i još su u igri za prolaz. Debelo u igri.

- Ovo se događa jednom u životu ili nikad. Prvo, hvala navijačima, atmosfera je bila vrhunska. Ne znam što da da kažem, teško je išta reći - kratko je kazao Dominik Livaković.

Marko Đira pamtit će svoj debi u Ligi prvaka, nije ga ovako zamišljao.

- Prvo sam i ja mislio da je svirao kazneni udarac meni zbog faula na Taisonu iako sam znao da ga nisam ni taknuo. A onda smo vidjeli da je Kevin napravio prekršaj. Imali smo 3:1, na kraju nismo pobijedili. Idemo dalje, pokušat ćemo u iduće dvije utakmice izboriti to drugo mjesto.

Luka Ivanušec zabio je za 2:1, također utakmica iz snova:

- Vodite 3:1, pet minuta prije kraja, oni vrte okolo, ne vidiš način kako ti mogu zabiti. I onda primiš dva ovakva gola. Ne mogu opisati... Zaslužili smo više, razočarani smo. VAR? Imali smo dvije situacije gdje se VAR nije pregledavao, ali neću to previše komentirati. Sve je i dalje otvoreno, čeka nas Atalanta, dobili smo ovdje, možemo i tamo. Gol? Sretan sam zbog gola, Bruno mi je super ostavio loptu, lijepo je zabiti u Maksimiru, nažalost, nije nam donio tri boda.

Dino Perić bio je potpuno slomljen. Kritizirao je medije koji su na dan utakmice pisali loše o Petru Stojanoviću, stao je u obranu svog suigrača. Teško je dolazio do riječi.

- Imali smo 3:1, sedam bodova u ruci, plakao sam od sreće. I onda primimo dva gola, krivim samo nas, ne bih pričao o sucu. Morali smo izdržati. Događaju se takve stvari, čestitam i njima, zabili su nama dva gola u 90. minuti, zabili su Atalanti. Ništa, treba se izvući iz ovoga, bit će neprospavanih noći. Ali, moramo se vratiti, čeka nas u nedjelju teška utakmica u Rijeci. Možda smo i odigrali lošije nego u Hakrivu, ali ovo je velika scena na kojoj Dinamo prije nije osvojio nijedan bod. Sad imamo četiri, pet, bez obzira na sve to je velik uspjeh, iako samo imali u ruci svih sedam. No, teško je naći pozitivu.

Tužan je bio i Petar Stojanović:

- Teško je, stvarno je teško poslije ovakve utakmice. Da gledamo prije Dinamo, da nam je rekao netko za bod, bilo bi drugačije, ali mi smo zaslužili sva tri. Nismo imali sreće zadnjih pet minuta, ali idemo dalje. Išli smo na pobjedu, htjeli smo je, tako smo se i pripremali. Naravno, trebamo biti jaki, dobar smo tim, dišemo kao jedno i dići ćemo se pozitivno iz toga, čeka nas važna utakmica u Rijeci. Suđenje? Mogao je pogledati VAR u prvom dijelu, sad je išao gledati faul na Taisonu, a vidio je nešto drugo. To je tako...

16. travanj 2024 19:04