StoryEditorOCM
SportNOVOSTI IZ KLUBA

Povijesna konferencija na Višnjiku: pressica preko ZOOM-a s trenerom KK Zadra Veljkom Mršićem uoči nove zanimljive košarkaške sezone

Piše Dražen Žura
18. rujna 2020. - 13:24

U Zadru se danas dogodio povijesni trenutak uvjetovan pandemijom COVID -a 19, pa se tako ulazak u novu sezonu, umjesto klasične konferencije za medije, moralo prijeći na modernu tehnologiju: kolege novinari s trenerom Veljkom Mršićem komunicirali preko ZOOM aplikacije.

- Ulazimo u jednu sezonu po mnogo čemu raritetnu. Što se nas tiče odradili smo pripreme dobro iako smo zbog dvojice pozitivnih na koronu imali pet dana pauze. Također, otpalo je puno pripremnih utakmica,  morali smo kombinirati, međutim,  zadovoljan sam unatoč tome što je bilo nekih sitnih ozljeda, primjerice u nedjelju neće biti Martina Junakovića. Dogodio nam se i dolazak Justina Cartera i odlazak Jacobija Boykinsa – kratki je bio Mršićev uvod, pa se odmah osvrnuo na Amerikanca koji je neplanirano zamijenjen.

image
J.begonja


- Nažalost nije došao adekvatno pripremljen, imao je i sedmodnevnu izolaciju po dolasku u Zadar. Uz sve u odnosu na lanjsku sezonu izgubio je 5-6 kilograma tako da fizički nije bio spreman. Bilo nam je preriskantno ući u sezonu s puno upitnika vezano uz igrača koji nam je trebao biti nositelj igre, pa mislim da ćemo dolaskom Cartera dobiti na kvaliteti u odnosu na Boykinsa- kazao je Mršić, koji je ujedno najavio Carterov dolazak početkom idućeg tjedna. Njegovu spremnost očekuje do utakmice s Cibonom u drugom kolu, no na upite novinara, trener je morao ipak  nešto više pričati o Carteru, jer znamo da u Zadru svaki novi dolazak podrazumijeva i puno pitanja.

- Moji kolege koji su radili s njim imaju samo riječi hvale, istina, lani mu se u Francuskoj dogodio incident i njegova je velika želja da sa sebe ispere tu mrlju iz svoje karijere koja je zaista bogata. Igrao je u mnogim europskim klubovima i svim europskim natjecanjima. Od njega očekujemo dobru igru u obrani i napadu, zapravo, Carter (33 g.) bi sa svojim iskustvom trebao biti lider momčadi. Koliko je spreman? Radio je u Americi individualno zbog problema koji su mučili i nas u Europi, ali će nadam se vrlo brzo biti spreman – zaključio je Mršić, te istaknuo kako  vjeruje da će uskoro i dvorana biti otvorena za gledatelje.

- Poznato je koliko je u Zadru potrebna homogenost, odnosno, sinergija publike i igrača koji to prepoznaju, osobito će nam to biti važno u utakmicama ABA lige – zaključio je Mršić.

25. travanj 2024 08:03