StoryEditorOCM
SportPAO DOGOVOR!

Poznat je novi trener KK Zadar: evo na koje igrače može računati...

Piše Dražen Žura
11. lipnja 2020. - 21:36

Veljko Mršić novi je trener košarkaša Zadra!

Na neki način sama vijest je i potvrda najave na stranicama Slobodne Dalmacije kako je aktualni izbornik reprezentacije Hrvatske, kandidat broj jedan i stoga, doista, nema potrebe stavljati upitnik, jer je na svim mogućim razinama, političkim rječnikom kazano, postignut konsenzus oko pitanja pokraj čijeg će imena pasti "kocka" vezano uz mjesto na uvijek primamljivoj zadarskoj košarkaškoj klupi. Ujedno i najvrelijoj u Hrvatskoj... I Ta je činjenica dobro poznata Mršiću kojem briga o reprezentaciji nikako neće biti otegotna okolnost za njegov posao na Višnjiku, u dvorani Krešimira Ćosića. Istina, ništa još nije službeno, što je i razumljivo sve dok se ne sastane Nadzorni odbor KK Zadar, gdje će se formalizirati pitanje ugovora s Mršićem.

- Nisam niti želim špekulirati oko toga tko će biti novi trener naše momčadi, međutim, držim da ćemo do sredine idućeg tjedna riješiti i to pitanje. Jer, u četvrtak u Hrvatskom košarkaškom savezu imamo sastanak svih klubova HT Premijer lige i mislim da bi bilo neozbiljno da na skup dođemo bez jasne situacije kad je o treneru riječ. Nadalje, važno je čim prije zaključiti tu priču kako bismo mogli posve spremni krenuti u pripremno razdoblje, jednako i popunjavanje "rostera" – kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar.

Upit o opciji dolaska u Zadar usmjerili smo i prema Mršiću, koji je očekivano bio iznimno kratak u odgovoru.

- Nije nikakva tajna da sam razgovarao s ljudima iz Zadra, međutim, to je sve što mogu kazati u ovom trenutku. Doista, ništa više od toga – zaključio je Veljko.

Zadar je istodobno dok se razgovaralo s Mršićem, prema ranijem obećanju upriličio i sastanak s dosadašnjim trenerom Danijelom Jusupom, međutim, posve je očito kako nije došlo do dogovora s njim. Gdje je zapelo? To znaju samo sudionici razgovora.

Ono o čemu se najviše pričalo s Mršićem, navodno, pitanje je ovosezonskog proračuna kojim bi se "pokrilo" momčad pred kojom su dva natjecanja, HT Premijer liga i regionalna ABA liga. Zapravo, više je to stvar "rastezljivosti" proračuna jer znamo dobro svi, kako se u sezoni koja je završila prije kraja, uvijek pronalazilo dovoljno kuna ili eura kojima se "krpalo" promjenu trenera, ali i igrača. Tako da Mršić u tom dijelu također može računati na financijske promjene u hodu.

Nadalje, klub je zadržao pravo odabira određenog broja mlađih igrača koje bi rado priključili seniorskoj momčadi. Odabir ostalih igrača u domeni je novoga trenera koji će se prema nama dostupnim informacija "osigurati" s dva kvalitetna stranca, i to na poziciji centra i razigravača oko kojih će se onda posložiti ostatak "mozaika".

Izgledno je kako će iz kluba, istodobno kad se javno predstavi Mršića kao trenera, objaviti i dogovor o nastavku suradnje s Dominikom Mavrom. Ugovore pak imaju: Domagoj Vuković, Karlo Uljarević, Dominic Gilbert, Jan Palokaj, Jure Planinić i Martin Junaković. Nadogradnja momčadi ili čak i neke promjene u navedenom nizu, u Mršićevim su rukama.

Vodio Split, Varese, Cibonu...

Iza Mršića je podosta inozemnih klubova u kojima je igrao jako uspješno i svugdje je ostavio trag, dok je trenersku karijeru započeo u Splitu, neko vrijeme vodio je Varese, potom Cibonu i Cedevitu s kojom je osvojio naslov Prvaka Hrvatske i ušao u Top 16 u Eurocupu, nakratko se njegovo ime vezivalo i uz španjolski Bilbao Basket.

28. travanj 2024 19:38