StoryEditorOCM
SportLOVA DO KROVA

Poznati nogometni insajder tvrdi da Real za Gvardiola nudi čak 120 milijuna eura, evo koje bi bogatstvo u tom slučaju zaradio Dinamo

Piše SN
6. siječnja 2023. - 12:26

Poznati talijanski sportski novinar i nogometni insajder Alfredo Pedulla objavio je kako je Real Madrid poslao RB Leipzigu ponudu od čak 120 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola.

Pedulla je između ostalog na svojoj stranici napisao da su se u posljednjih 15 dana dvaput sastali predstavnici kraljevskog i njemačkog kluba. Navodi kako su u borbi za potpis 20-godišnjeg stopera tri europska velikana Chelsea, Real i Manchester City. Navodno Gvardiol u ugovoru s RB Leipzigom ima izlaznu klauzulu od 110 milijuna eura, ali ona će se aktivirati tek u ljeto 2024. godine.

Prema Pedulli Chelsea je otvorio licitaciju ponudom od 80 milijuna eura, Real je povisio na 90, dok je u međuvremenu ponuda Cityja postala deveteroznamenkasta. No, po Pedulli zadnja ponuda Reala je 120 milijuna eura što bi bilo isplaćeno u dvije tranše od po 60 milijuna. Chelsea je navodno nudio igraču devet milijuna eura po sezoni, a Real šest plus bonuse. No, Gvardiol je navodno spreman i na manju plaću samo da zaigra za Real.

Ako zaista Gvardiol potpiše za Real i kraljevski klub plati 120 milijuna eura odštete bit će to najskuplji transfer nekog obrambenog igrača u povijesti, ali donijet će to i čak 20 milijuna eura zarade za Dinamo.

Klub iz Maksimira ima navodno pravo na 20 posto od razlike između transfera iz Dinama u RB Leipzig koji je iznosio 18,8 milijuna eura i idućeg transfera. Kako bi taj iznos razlike u tom scenariju bio oko 101,2 milijuna, više od 20 milijuna eura pripalo bi hrvatskom prvaku.

18. travanj 2024 16:53