StoryEditorOCM
SportBLUZERIMA POBJEDA

Pred svojim navijačima virski boćari protiv Piramatovca upisali 15:9

Piše Kažimir Škrbić
21. rujna 2021. - 13:15

Prvu utakmicu u novoj sezoni Druge HBL, skupina Srednja Dalmacija, pred svojim navijačima odigrali su virski boćari protiv Piramatovca i upisali prvu prvenstvenu pobjedu rezultatom 15:9. Pored tri osvojena boda, virski Bluzeri su ovom pobjedom bitno popravili sumoran dojam nakon teškog poraza (4:20) u Ruplju od istoimenog domaćina na otvaranju sezone. U susretima prve ruke protiv momčadi iz Šibensko-kninske županije Darko Bašić pobijedio je Marka Maretića u pojedincu (13:9), dok je Igor Vučetić u istoj disciplini izgubio od Ivana Maretića (8:9). Novi boćar Vira Denis Jordan i veteran Nediljko Buškulić bili su uspješni u paru protiv Ante Podruga i Milana Prtajina (9:4), kao i domaća trojka Ante Kapović, Joso Šimičević i Mate Režan, potonji također ovosezonsko pojačanje, protiv gostujuće trojke u sastavu Branka Bilandžija, Branko Bratić i Zdravko Ercegovac (11:8).

Nedostatak pravih igrača za brzinske discipline kod domaćina osjetio se u drugoj ruci susreta nakon koje su gosti poravnali rezultat na 8:8 (prva ruka 6:2). Prtajin je u brzinskom izbijanju pogodio 28 boća (28/40), dok je Jordan s dva izbačaja manje došao do rezultata od 21 pogođene boće (21/38). U štafetnom izbijanju Prtajin i Podrug gađali su svega 23/44, no i takav je rezultat bio nedostižan za virsku kombinaciju Režan i Marino Radović koja je gađala još skromnijih 17/38. Bratić je pomeo Buškulića u preciznom valjanju (28:16), a jedinu pobjedu upisao je Bašić protiv Ivana Maretića u preciznom izbijanju (22:16).

U završnoj dionici susreta domaći boćari ispustili su iz ruku samo jednu pobjedu u četiri utakmice, ali su i tada Bašić i Radović u paru osvojili bod protiv Bratića i Marka Maretića (9:9), dok su Jordan i Režan bili bolji od Ercegovca i Bilandžije (13:8), kao i Vučetić i Buškulić protiv Ivana Maretića i Prtajina (6:4). Do pobjede u pojedincu došao je Šimičević savladavši Podruga (13:5). Utakmica je odigrana u sklopu 2. kola reformirane Druge HBL (ranije Treća HBL) na virskom boćalištu uz Muja pred tridesetak gledatelja. Sudili su Boris Čanković i Antonio Paleka iz Zadra. Nakon dva kola u vodstvu su šibenski Solaris 2015. i Debeljak s dvije pobjede, Vir je na šestom mjestu s pobjedom i porazom, dok su na začelju Piramatovci i Povljana bez bodova.

23. travanj 2024 19:06