StoryEditorOCM
SportU POSJETI NK VELEBITU IZ GRAČACA

Predsjednik Goran Jurić: Za godinu-dvije ovdje će se igrati seniorski nogomet!

Piše Ivica Gjergja
1. lipnja 2017. - 17:17

Rijetko se dogodi da netko radi nogometa ode u Gračac i tamo razgovara s ljudima koji brinu o mladim nogometašima. Ne tako davno u Gračacu je igrala solidna momčad Velebita, koja se natjecala u Drugoj, ali i Prvoj ŽNL Zadar. Tada su se igrale odlične seniorske utakmice odakle su gosti rijetko odlazili s pobjedama. Odjednom je nestalo seniora, no u četiri kategorije mladeži su popunjeni. Tako se pored Škole nogometa natječu u kategorijama pionira, mlađih pionira, tića i papalina u županijskim ligama. 

- U „pogonu“ imamo 70 dječaka i četiri djevojčice u školi nogometa, koji treniraju, igraju i u nogometu koliko ga vole pronalaze zadovoljstvo. Dječaci i cure su redovni na treninzima, sve ono što im se pokaže i što nauče rade do automatizma, jer to žele. Natječemo se u ligi mladih, pa smo tako u sve četiri kategorije u sredini ljestvica, zadovoljni smo u klubu jer je trebalo sve ponovo pokrenuti, na neki način staviti na svoje noge i sada treba rekao bi pametno „dozirati“ da mladež nauči nogomet. Kakva su im raspoloženja, uvjeren sam u daleko bolju budućnost našeg Velebita. Od ovih klinaca mi već sada radimo da nekolicinu, koja su napredna, dodatno educiramo i za godinu dvije od njih napravimo seniorski sastav, kaže voditelj škole Ivo Marić, a predsjednik kluba Goran Jurić dodaje:

- Vjerujte, a možete i zapisati, obećajem, da će se za kratko vrijeme ovdje igrati seniorski nogomet, mladi smo imamo dosta potencijala samo ih moramo dobro i pametno voditi i usmjeriti, a to Ivo i treneri dobro rade. Ponovo će Velebit biti na natjecateljskoj „karti“ županije Zadar u seniorima. Snalazimo se, pomažu nas Općina i naši donatori, borimo se i nećemo posustati radi naše djece, dok smo mi tu njima neće faliti ništa Mi ih jednostavno moramo maknuti sa ulice i „izgraditi“ od njih dobre nogometaše, te još bolje ljude, kaže Jurić.

Marić napominje i da se ne smiju zaboraviti spomenuti i drugi njihovi treneri - Ante Matijević, Drago Relota i Darko Gričar, koji su educirani i dobro rade svoj posao.

- Djeca rado dolaze na treninge i utakmice, a to vam sve govori. Moram spomenuti i naše četiri djevojčice koje se ne predaju muškićima. Igraju i dobro treniraju, a nisu niti jednom falile sa treninga. Sara Jurić je najbolja i samo u posljednje dvije utakmice postigla je pet zgoditaka. Ona loptu jednostavno „ljubi“, i obratno, te je zato i uspješna, zaključio je.

07. svibanj 2024 10:21