StoryEditorOCM
SportODLAZAK VELIKANA

Predstavnici HNK Zadar na komemoraciji u Lisinskom i posljednjem ispraćaju Miroslava Blaževića: "Ovo je mogao samo Ćiro"

Piše Zadarski.hr
15. veljače 2023. - 17:34

Danas se na komemoraciji u Lisinskom od ????????? Ć??? ???ž???ć? oprostila cijela Hrvatska. Posljednji ispraćaj bio je na zagrebačkom groblju Mirogoj, a pozivu na komemoraciju odazvali su se predstavnici HNK Zadar.

Trener svih trenera, kako su zvali Blaževića, vodio je Zadar tijekom 2014.

– Iako je prigoda bila tužna, počašćeni smo sudjelovanjem na oproštaju od velikog čovjeka Miroslava Blaževića. Osobita nam je čast bila kada je Blažević prije devet godina sjeo na klupu Zadra, jer smo postali činjenica te neizbrisiv trag u biografiji jednog nogometnog velikana, njegove nepresušne imaginacije i veličanstvene karijere. Danas su se od svima omiljenog Ćire oprostili Hrvatska i cijeli svijet – prenijela je svoje dojmove iz Zagreba predsjednica Zadra ??? ????????ć.

S predsjednicom Bokanović na komemoraciji u Lisinskom bio je ????? ???? ?????, doajen zadarskog sporta i nekadašnji trener, sportski direktor i predsjednik kluba sa Stanova. Bajlo se s Blaževićem zbližio kada je proslavljeni nogometni izbornik i trener Vatrenih preuzeo Zadar, pa su Zadranina preplavile emocije.

– Na komemoraciji je bilo tužno i dirljivo, ali istovremeno lijepo. To je moj prijatelj, gospodin Blažević, zaslužio kao čovjek i humanist. Njemu su baka s pijace i premijer bili isti. Volio je sve ljude, a u Zadru sam se uvjerio koliko je narod njega volio – prisjeća se Bajlo svakodnevnih druženja s Blaževićem.

– Radio sam s puno trenera, ali ono što je gospodin Blažević imao u pristupu i kao motivator, nema nitko na svijetu – uvjeren je zadarski sportski pedagog, a misao je zaokružio događajem s komemoracije. U Lisinskom su jedan pored drugog bili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Prvi put nakon dugo vremena.

– To je mogao samo on. Takvu je moć imao i takva je plemenita duša bio, a na to su u svojim govorima ukazali svi govornici iz nogometnog svijeta – dodao je Bajlo.

Blažević je vodio Zadar tijekom proljetne polusezone 2014. i jesenske polusezone 2014./2015. Zadar je bio posljednji klub kojeg je trenirao. Komemoraciji u Zagrebu prisustvovali su i predstavnici Nogometnog saveza Zadarske županije.

20. travanj 2024 15:49