StoryEditorOCM
SportFUTSAL

Premijerni nastup Pakošana u Drugoj malonogometnoj futsal ligi završio je porazom. Ali, nitko nije nezadovoljan...

Piše I. Gjergja
17. listopada 2022. - 12:18

 

PAKOŠTANE – PORTO TOLERO 1:3

BIOGRAD – Gradska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Vedran Babić (Split), Hrvoje Klarić i Nina Nakić (oboje Šibenik). Delegat: Ante Rakić (Šibenik).

Strijelci: 0:1 D. Domić (5), 1:1 Bačkov (8), 1:2 Arar (28), 1:3 Arar (40).

PAKOŠTANE: J. Šarin, Barešić, M. Šarin, Maksan, Birkić, Rosan, Vujasnin, Glumac, Vučkov, Bačkov, Lokin, Kalac. Predstavnik kluba: Luka Šarin.

PORTO TOLERO: Radić, Stjepanović, Arar, Marković, Visković, D. Domić, T. Domić, Pečar, Burđelez, Gradac, Krilić, Markić. Predstavnik kluba: Boris Malić.

Igrač utakmice: Ivan Arar (Porto Tolero).

Prvu povijesnu službenu utakmicu u prvenstvenom natjecanju odigralo je MNK Pakoštane u Drugoj HMNL Jug. U srazu s Porto Tolerom iz Ploča poraženi su rezultatom 1:3. 

Oni su prvi malonogometni kluba iz Zadarske županije koji igra službene utakmice pod ingerencijom HNS-a. Stoga za klub i ljude koji u njemu rade sve pohvale. Nakon završetka susreta jedan nam je gledatelj po imenu Šime, kazao:

-Piši prvi se mačići u vodu bacaju!

U divnom ambijentu prve utakmice u Biogradu sve je štimalo: od dobre organizacije s redom glazbe i tombolom, a na poluvremenu je upriličena dodjela dresa Hajduka sa imenom Marka Livaje što je dodatno zagolicalo vjerne navijače Hajduka i Pakoštana.

Sama utakmica bila je borbena, odlično posloženih sastava. Istina, Pakoštani su bili oslabljeni neigranjem trojice igrača, a

zgodici su padali kao plod dobro izrađenih akcija.

Prvo su „potegli“ domaćini kada je na otvaranju susreta Maksan oprobao svoj udarac. Lijepu akciju u dva poteza D. Domić pretvorio je u vodstvo za goste u petoj minuti.  Pakoštane igraju srčano, borbenosti ne fali, da bi u osmoj minuti Martin Bačkov poravnao rezultat za izljev zadovoljstva na tribinama. Još su imali priliku domaći, no ubrzo su gosti „stali“ na loptu te su u 28. i 40. minuti, preko najboljeg igrača susreta Ivana Arara, postigli još dva zgoditka za pobjedu.

 

07. svibanj 2024 02:01