StoryEditorOCM
SportPALE PRVAKINJE

Presretni izbornik: Ove cure su lude, kakvu mentalnu snagu imaju; Trener nizozemki: Ovo je katastrofa!

Piše SN
6. prosinca 2020. - 21:24

Kakav kaos u Danskoj, pobijedili smo svjetskog prvaka i otišli u drugi krug. Mi autsajderi na Euru, jedini valjda. A dobro, što je tu je, nekad i nije loše biti autsajder.

Nenad Šoštarić, naš izbornik, imao je puno razloga još jednom biti ponosan na svoje igračice: - Ove su cure lude, to je strašna mentalna snaga nositi se ovako sa svjetskim prvakinjama, kada su nas proglasili autsajderima.

Lara Kalaus, koja je Nizozemkama zabila čak 9 komada, kaže:

- Ovo nam je najbolji poklon za Svetog Nikolu. Sada idemo dalje, tko zna što nam donosi ovo prvenstvo. Pokazale smo same sebi da možemo i to nas čini bolji i sigurnijim.

Ako su mogle protiv svjetskih prvakinja, onda...

Dora Krsnik imala je sjajnu rolu protiv Lois Abbingh, inače najboljeg europskog strijelca, onako usput rečeno.

- Ovo je bila sjajna večer. Pobijedili smo svjetske prvakinje u nadigravanju gol za gol. Malo je tko vjerovao u ovo i zato smo jako ponosne. Nastavljamo, vidjet ćemo dokle ćemo stići.

Ana Debelić nadobivala se udaraca protiv Kelly Dulfer koja je prošla 'lišo' od danskih sutkinja.

- Lude smo, veli jedna +2, a deset sekundi prije kraja. Nisam imala pojma ni koliko je, toliko smo bile u utakmici kao da smo najiskunija reprezenatcja na svijetu. A igrale smo protiv svjetskih prvakinja. A ništa, idemo sad proslaviti u naš mali boravak koji smo si uredile u hotelu, jer van ne smijemo.

Deset godina nismo bili u drugom krugu?

- Deset godina, pa ja sam prije deset godina išla u srednju školu u Rijeci.

Paula Posavec je 'ostavila koljeno' na utakmici.

- Ma, bit će dobro, to ćemo pričati kada ovo sve završi, a čini se da je tek počelo za nas. Andrea (Šimara) je odigrala sjajno. Digla nas je pobjeda nad Mađarskom, sjajno smo se nosile, svjetske prvakinje su nam bile ogroman motiv. Sve smo zaslužile, vratilo nam se konačno za sve uloženo proteklih godina.

Emmanuel Mayonnade, izbornik Nizozemki, rekao je:

- Za nas je ovo katastrofa. Izgubljene lopte, 23 promašaja, 6 lopti preko gola u zadnjih 15 minuta. Ne znam što reći, osim da to nismo očekivali. Pokušat ćemo proći dalje, ali nakon ovog će to biti vrlo teško. Vjerujem da će ekipa reagirati i da nas čekaju bolji dani ovdje u Danskoj.

19. travanj 2024 20:30