StoryEditorOCM
SportKROS OSNOVNE ŠKOLE ZADARSKI OTOCI

Prikupljaju sredstva za pomoć učenicima u Kongu

Piše Zadarski.hr
25. svibnja 2017. - 13:43
kros2

Povodom međunarodnog dana soprta Osnovna škola Zadarski otoci organizira tradicionalni školski kros za učenike škole . Kros je kao i prethodnih godina humanitarnog karaktera - djeca, nastavnici, profesori i roditelji prikupit će sredstva za pomoć obrazovanja djece u Kongu preko naših misionara franjevačkog reda pod geslom ŠKOLA -ŠKOLI. U provedbi krosa sudjeluje škola, profesori tjelesnog odgoja,  Atletski klub Alojzije Stepinac i dječji vrtić Radost Bili Brig.

-Radostan sam da kroz oblik poticanja djece na bavljenje sportom možemo pomoći i našim školskim prijateljima na drugom kraju svjeta, naglašava ravnatelj škole Davor Barić, a glavna organizatorica događanja nastavnica Ana Marija Botica neumorno priprema i izložbu o životu i radu misionara u Africi za koju je slike ustupio fra Drago Ljevar, poznati franjevac, humanitarac, duhovnik i nadasve ljubitelj sporta.

-Ovim putem pozivam i sve ostale škole i institucije da se priključe prikupljanju sredstava za ovakve plemenite namjene, naglašava predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović.

26. travanj 2024 10:39