StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Primorac dva puta ‘preplivao‘ Neretvu: obrana domaćih na čelu sa Dinom Kulašom odlično je funkcionirala!

Piše Ivica Gjergja
5. studenog 2022. - 18:05

PRIMORACNERETVA 2:0 (1:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimira i Silvia. Gledatelja: 100. Sudac: Stipe Žunić (Kaštel Lukšić) 5. Pomoćnici: Čelić i Kukolj.

Strijelci: 1:0 K. Torbarina (24), 2:0 Bitunjac (85).

Najbolji igrač: Nikola Jurišić (Primorac).

 

PRIMORAC: Čulina 7, K. Torbarina 7, Stura 7 (od 60. Okechukwu-), Kulaš 7,5, D. Torbarina 7, Bitunjac 7, Vodopija 7 (od 80. Lazarevski-), Nakić 7 (od 75.Colić-), Musa 7, Kadija 7 (od 75. Pavlović-), Jurišić 7,5. Trener: Mirko Labrović 7.

 

NERETVA: Čović 6,5, Kataić 6, Kožul 6, Listar 6 (od 88. Galov-), Ravlija 6,5, Skaramuca 6, Jelavić 6 (od 70. Čavar-), Zovko 6 (od 88. Bubalo-), Vištica 6, Raguš 6 (od 62. Domgjonaj-), Kalfić 6 (od 73. Čuljak-). Trener: Goran Proleta 6,5

 

Domaći nogometaši su od samog početka ‘uzeli‘ igru, te nekoliko puta zaprijetili Čoviću, da bi u šestoj minuti izvrsnu akciju izveli Domgjonaj, počevši od Nakića do Bitunjca i Muse, koji je izbio sam pred Čovića. Pucao je, ali je lopta otišla tik uz prečku.

Nisu se s ovim zadovoljili domaći, ali gola nije bilo. I Neretva je ‘pokazala zube‘ sa nekoliko dobrih prodora, ali slabe završnice Kalfića i Vištice, no domaćini se nisu dali. I dalje su igrali napadački, te je Musa imao dobar prodor dva puta u 17. i 18. minuti, da bi u 24. minuti, nakon što je istrčao gotovo 40 metara, Karlo Kadija desnim bokom, idealno ubacio na peterac gola gostiju, gdje uvijek kad se uvijek kad treba nalazi Karlo Torbarina i lijepo spušta glavom loptu za vodstvo od 1:0, na radost domaćih navijača

Domaći su napadali i dalje. U prilikama su bili Nakić, Jurišić i Vodopija, da bi gosti preko visokog Kalfića, te Jelavića pokušali doći do gola, ali je vratar Čulin siguran.

U 42. minuti Vodopija je sve dobro učinio, no Čović se ispružio koliko je dug i širok, te obranio gol za završetak prvog dijela susreta. Na samom otvaranju drugog dijela Vodopija je bio u izglednoj poziciji, tukao je, ali je lopta preletjela vratnicu.

Čvrsta borba se vodila na sredini terena. Neretva je pokušala sve kako bi došla do gola, no obrana domaćih na čelu sa Dinom Kulašom odlično je funkcionirala. U 70. minuti u kaznenom prostoru oboren je domaći igrač Vodopija, a iako su igrači vikali penal, sudac je ostao nijem.

Još jedna sumnjiva situacija bila je u 79. minuti, da bi Frane Bitunjac samo okrunio dobru akciju drugim golom u 85. minuti za konačan rezultat ove utakmice.

 

**Susret Uskok – HV Posedarje trebao se odigrati u Klisu, no otkazan je radi nevremena, te će se odigrati u slijedeću srijedu na Klisu u 15 sati.

23. travanj 2024 21:57