StoryEditorOCM
SportTIJESNO I ZASLUŽENOA

Primorac iz penala i slobodnog udarca uzeo tri velika boda protiv Dubrovčana

Piše Ivica Gjergja
23. ožujka 2022. - 18:32

PRIMORAC – GOŠK UBROVNIK 1919 2:1(2:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sutkinja: Jelena Pejković (Split) 6,5. Pomoćnici: Taraš i Proso.

Strijelci: 1:0 Marić (36-11m), 2:0 Jurišić (41), 2:1 Topuzović (53).

Najbolji igrač: Nikola Marić (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7 , Kulaš 6,5 , Birkić 6,5 (od 87. Colić-) , Bitunjac 7 , Vodopija 7 , Lazarevski 7 , Musa 7 , Mehić 6,5 (od 51. Nakić-), Katuša 6,5 (od 77. Šare-), Marić 7,5 , Jurišić 7. Trener: Marko Moravčić 7.

GOŠK DUBROVNIK 1919: Kristić 6 , Ivanišević 6, Žile 6,5 , Pohe 6 , Listar 6,5 , Matić 6 , Lang 6,5, Topuzović 7, Smrdelj 6 (od 75. Skaramuca-), Simpson 6, Farić 6,5. Trener: Frane Loić 6,5.

Krenuli su domaćini na gol vratara Kristića svim raspoloživim „sredstvima i snagama“, no gola ni za lijek. Tako smo već u trećoj minuti zabilježili pokušaj mladog Katuše, pa u šestoj minuti Vodopije, a najopasnija prigoda je bila Marićeva kada je u kaznenom prostoru izmiješao nekolicinu gostujućih igrača no slabo je tukao.

Gosti su se pribrali te su preko Farića opasno zaprijetili samo minut kasnije, jednu dugu loptu uputio je prema golu a vjetar ju je dodatno nosio, pa se Stojanov morao dobro izdužiti kako bi je uhvatio. Igralo se između dva šesnaesterca, da bi u 26. minuti ponovo na sceni bio Vodopija lijepo je zaustavio loptu no nije je uspio kontrolirati i odnio mu je vjetar u prazno. Redaju se napadi agilnog domaćina, stišću gosta u njegovo polje više prema kaznenom prostoru, ali gola nema, pa nema.

No u 36. minuti sve je uradio Nikola Marić, probio desni bok krenuo prema golu dostigao ga je Lang koji ga ruši u kaznenom prostoru, sutkinja Pejković je bila u neposrednoj blizini i pokazala na kazneni udarac. Marić je loptu stavio na kreč, poslao u lijevo Kristića, a loptu u desnu stranu za 1:0.

Domaći nogometaši i dalje dominantni, te samo pet minuta kasnije Vodopija je oboren na 20 metara od gola, Nikola Jurišić je namjestio loptu opalio po njoj žestoko i zabio za 2:0, te je tim rezultatom završeno prvi dio susreta. Odmah na početku drugog dijela gosti su dobro „napaljeni“ na odmoru, pa je prvo Topuzović lijepo tukao, da bi u drugoj prigodi bio u zaleđu. Iza toga Vodopija opet pred Kristićem gola nema. Što „Topuz“ nije učinio prije uradio je u 53. minuti sve sam, izigrao dvojicu obrambenih igrača domaćih izbio sam pred Stojanova i plasirao loptu za 2:1.

Pred kraj gosti su pokušavali dugim loptama ugroziti Stojanova no ostalo je bez promjene.

25. travanj 2024 00:47