StoryEditorOCM
SportSPLIT JE OVOG PUTA BIO JAČI

Primorac izgubio na svom terenu, Splićani im zabili tri komada!

Piše Ivica Gjergja
26. listopada 2019. - 21:17
detalj p.JPG

PRIMORAC – SPLT 1:3 (1:3)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio

Gledatelja 100

Sudac: Mišo Krešić (Metković)

Strijelci: 0:1 Alvarez (29), 1:1 Šarin (32), 1:2 Džon (38),  1:3 Alvarez (39)

Najbolji igrač: Jakov Ivan Džoni (Split)

PRIMORAC: Ayotunde 5,5 Colić 5, Ješe 6,  Smokrovića 5,5, Šarin 5,5 (od 46. Zelić-), Prpić  5, Lazarevski  5,5 (od 46. Jurišić -) , Maglica 5, Kušeta  5, Jurić 5,5, Martinčević 5 (od 68. Galešić-)

Trener: Stanko Mršić 6

SPLIT: Jelić 6, Mrković 6,5, Barać 5,5, Čović 6,  Gale 6, Leutić 6 (od 76. Tomičić-), Samac 7, Farić 5, Lukić 5,5 (od 90. Žulj-), Džoni 7 (od 90. Šumiga-), Alvarez 7

Trener: Armando Marenci 8

Split zadovoljan pobjedom,  domaćini se zabili u pod.  Iako su domaćini dominantni u početnoj fazi igre, kada probijaju prema vratima Jelića, zgoditka ipak nema.

Split kako vrijeme odmiče preuzima inicijativu, te u 22 . minuti ozbiljno prijeti. Naime, izveli su korner s desne strane, najviši je bio Džoni koji udara glavom, no Ayotnde vratar domaći brani. Potežu domaćini, igra se na polovici Splita, neefikasnu su da bi Split jednu brzu kontru iskoristio i poveo. U 29. minuti s desnog boka lijepo je ušao Samac,  obrana domaćih sve je to nijemo posmatrala, još ljepše je uposlio Alvareza koji vara Ayatunda i gosti na oduševljenje svojih navijača Đavola vode.

Samo tri minute kasnije „kopirali“ su domaćini, Split pri golu Maglica je probio lijevi bok centrirao u kazneni prostor,  najbolje se snalazi Šarin i poravnava na 1:1.

Ne miri se Split igraju odlično u polju, a to rezultira s dva zgoditka u dva minuta. Prvo je Doni zabio na lijep ubačaj Mrkovića (minuta 38), da bi samo minutu kasnije Alvarez povisio na 1:3. Split u drugom djelu utakmice igra mirno, čuva stečen rezultat, po kojoj kontri pokušava učiniti još više no nema gola.

Domaćini preko Smokrovića i Maglice sporadično pokušavaju no obrana gosta je na visini. Nakon odsviranog kraja igrači Splita s pjesmom „večers je naša fešta“ pozdravili su svoje navijače i u uz povike i pjesmu otišli u svlačionicu.


Navijači Splita „Đavoli“ na tribinama!

Od prvog sučevog zvižduka na početku utakmica desetak „Đavola“ navijača RNK Splita, raznim rekvizitima, bubnjevima, trubama i drugim pomagalima bodrili su svoje „Crvene“. Svaki njihov dobar potez nagrađivan je dvostruko. Tražili su pobjedu i na kraju je dobili, a slavili su je i na odlasku iz Biograda u svojim vozilima.

19. travanj 2024 20:45