StoryEditorOCM
SportUSPJEŠNI BIOGRAĐANI

Primorac od 1993. devet puta osvojio Kup – u posljednje tri godine tri puta! Ali, nisu zadovoljni...

Piše Ivica Gjergja
24. kolovoza 2020. - 17:56

Letimičan pogled na popis pobjednika županijskog Kupa Zadarske županije „govori“ da je Primorac iz Biograda najuspješniji. Naime, od 1993. godine nogometaši Primorca su čak devet puta osvojili županijski nogometni kup. Samo posljednje tri natjecateljske godine od 2018. do 2020. godine bili su sve tri godine osvajači kupa.

Posljednji je osvojen u subotu 22. kolovoza na Stanovima kada su u finalnom dvoboju pobijedili Polaču 1:0 i tako popunili svoje vitrine u klubu još jednim pokalom. Ono što je odigrao Primorac nije bila posebno dojmljiva igra no već zarana, u devetoj minuti, njegovi su igrači došli u vodstvo, a strijelac je bio Ivica Zelić.

Netko je rekao broje se „punti“ – kupovi, ne i igra i to je točno. U klubu su zadovoljni trofejom no nisu i igrom, pa je trener Mirko Labrović kazao:

-Zadovoljan sam osvajanjem kupa no ostaje gorčina slabom igrom koju smo prikazali, jednostavno to nije to, ne zadovoljavam se ni ja, a ni Klub. Na vrijeme smo zabili gol i poveli i umjesto da u prvih pola sata riješimo sve, mi dopuštamo da Polača dođe do daha i igra otvoreno. Moram im čestitati na igri. Mi se moramo dignuti u svim segmentima igre jer nam za tjedan dana počinje prvenstvo u Trećoj HNL-Jug, kazao je Labrović koji je podigao prvi trofej s Primorcem.

Jedan od najstandardnijih u momčadi Primorca, Marko Colić kazao je:

-Po tko zna koji put se pokazalo da je kup čudna igra, bez obzira na rang u kojem se igra, može se imati problema. Mi smo na vrijeme dali gol koji je bio pobjednički, ali dosta smo slabo igrali u polju, no bitno je da smo ostali svi na okupu i osvojili Kup i da nema ozlijeđenih, što je vrlo bitno pred početak prvenstva, kazao je Colić.

Dakako da je Primorcu na osvojenom kupu čestitao i trener Polače Elvis Katuša:

-Na početku želim čestitati Primorcu na osvojenom trofeju. Što se moje momčadi tiče zadovoljan sam igrom osim što smo u igru ušli nekako bojažljivo. Ako je isprika za to što smo u tri dana odigrali dvije utakmice onda stoji. No za osvojiti trofej moraš dati više. Žalim što nismo realizirali nekoliko prigoda koje smo imali, no mlada smo momčad, vjerujem da nas čeka još finala i vjerujem da ćemo jednom biti pobjednici, kazao je Katuša.

Već za danas je trener Labrović je zakazao trening jer se sutra u Klisu igra finale turnira sa NK Uskokom za poginulog branitelj Zdravka Uvodića. Na turniru igraju četiri momčadi, Primorac je pobijedio Zagoru, a Uskok Vala.

 

 

20. travanj 2024 02:19