StoryEditorOCM
SportGENERALKA

Primorac uspješniji od Zadra u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak prvenstva

Piše Ivica GJERGJA
19. kolovoza 2023. - 21:15

PRIMORAC – ZADAR 2:1 (1:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio

Gledatelja 200

Sudac: Damir Adžić Kapetanović

Pomoćnici: Baždarić i Banđen

Strijelci: 1:0 Kolenda (42), 1:1 Zakarić (60-11m), 2:1 Kadija (81)

PRIMORAC: Stojanov, Jurišić, Musa, Torbarina, Lazarevski, Bitunjac, Labus, Kolenda, Okechukwe, Mrkić, Gambiraža. Još su igrali: Čulin, Birkić, Vodopija, Štura, Gašpar, Kadija, Kulaš, Živić, Nakić

Trener: Dragan Blatnjak

ZADAR: Matasović, Kordić, Gregov, Djevaljekaj, Vučko, Stojčević, Jakir, Leutić, Vukadinović, Perić, Zakarić. Još su igrali: Stokić, Iveljić, Matulić, Letunić, Bezer, Buenveva

Trener: Marin Oršulić

U generalki između Primorca i Zadra pred prvenstveno nadmetanje u Trećoj HNL-Jug bolji su bili Biograjci. Sam početak susreta nije ni u jednom trenutku „govorio“ da još uvijek traju pripreme, obje ekipe tražile su kombinatorikom kroz sredinu igrališta zgoditak, no nije ga bilo.

S jedne i druge strane nastavljena je žustra igra, a vidjeli smo dosta dinamike, prodora, driblinga, dobrih proigravanja i udaraca na vrata jednog i drugog vratara Stojanova i Matulića. Golova ipak nije bilo sve do 42. minute, kada je nakon dobre kombinacije domaćih s lijeve strane ubačena lopta u peterac gdje je Kolenda bio potpuno sam i pored nemoćnog Matulića zabio za vodstvo od 1:0. Energičnije i žustrije su igrali gosti na otvaranju drugog dijela kad je Leutić lijepo odapeo no siguran je Stojanov, a isto je pokušao Perić, ali je Stojanov opet na mjestu.

U 60 minuti Stojanov je poklekao. U kaznenom prostoru domaćina Bitunjac je oborio Zakarića u prilici za zgoditak, sudac je pokazao na bijelu točku, a Zakarić je bio siguran realizator za 1:1. Bila je i dalje ravnopravna igra nakon gola Zadra, da bi u 81. minuti nakon nekoliko pokušaja domaćih u kojoj je glavnu rolu držao Roko Nakić, Biograđani opet zabili. Nakić i Kadija odigrali su dupli pas, a ovaj potonji je uletio u kazneni prostor s desne strane i zabio za 2:1.

Do kraja utakmice Zadrani su pokušavali doći do izjednačenja, ali su Biograđani uspjeli sačuvati svoja vrata.

01. svibanj 2024 04:34