StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL-JUG

Primorcu nova tri boda: Neretvanci se dobro borili, ali nisu mogli protiv pametne igre ekipe iz Biograda

Piše IVICA GJERGJA
14. svibnja 2022. - 19:47

PRIMORAC – NERETVANAC 2:1 (2:1)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja:200. Sudac: Ante Znaor (Podbablje) 7. Pomoćnici: Taraš i Barić.

Strijelci: 1:0 Birkić (3), 2:0 Katuša (6), 2:1 Dumančić (41),

Najbolji igrač: Vice Birkić (Primorac).

PRIMORAC: Čolin 6,5 , Colić 7 , Kulaš –(od 20. Nakić 7), Birkić 7,5, Katuša 7 (od 82. Kadija-), Bitunjac 7, Vodopija 6,5, Lazarevski 7 , Musa 7 , Šare 6,5 , Juršić 6,5 . Trener: Marko Moravčić 6,5.

NERETVANAC: Katić 6 , Lasić 6 , Mihaljević 6,5 , Dumančić 7 (od 90. Planinić-) , Kpan 6,5 , Domgjonaj 6 (od 85. Marić -), Sesar 6 , Čuljak 6 , Tutavac 6,5(od 69. Bagavac-) , Miličević 6,5 , Mustapić 6 . Trener: Goran Proleta 6,5.

Izvrsno su, kao u neka stara dobra vremena, krenuli "Primorci", kao brzi vlak "simplon“, brzo i žustro, i što je najbitnije - efikasno.
Redaju se akcije i već u trećoj minuti zatresla se mreža vratara Neretvanca Katića. Na lijevom boku Šare je izvrsno probio, ubacio ispred kaznenog prostora na nekih 17-18 metara, da bi loptu prihvatio Vice Birkić i lijepim udarcem zabio za 1:0.

Nisu se strasti domaćih stišale radi vodstva, a već je bilo 2:0. Naime, opet lijepa akcija po sredini terena i kad je ušao u kazneni prostor David Katuša je lijepo primio loptu te sa nekih 6-7 metara poslao u suprotnu stranu vratara Neretvanca. I dalje su dominantni domaćin no bude se Opuzenci, pokušavaju organizirati igru i napade no ne uspijeva im ništa od toga, minuta je dvadeseta. I dalje opsjedaju domaćini gol gosta no promjene rezultata nema, a onda se u jednom takvom napadu u trku ozlijedio Dino Kulaš, "zapovjednik obrane" i morao je napustiti igru.

Nakon toga kao da su se zadovolji domaći vodstvom, prvo je Miličević pokušao iz daljine, no promašio je cijeli gol, a u 30. minuti Musa je izgubio, bolje reći predao, loptu Kpanu koji je odmjerenim udarcem bio precizan, ali je obranio mladi i daroviti Antonio Čulin. Vikao je trener Morvačić, kako bi svoje "resetirao" i odmah je uslijedila akcija Bitunjca (34 minut), koja je otišla van gola, a u sljedećoj akciji Roko Nakić, taj plemeniti igrač koji zna s loptom sve, pogađa vratnicu.

- Nema predaje  - vikao je trener Proleta igračima, a onda je na nekih 24 metara oboren napadač Čuljak, Dumančić je izveo izravni slobodni udarac, lopta je imala čudnu putanju, obrana je samo gledala njen let i ona je odsjela pored nemoćnog vratara Čulina, za 2:1, a s kojim se rezultatom otišlo na odmor.

Okuražili su se gosti, zauzeli dobar gard i ne dozvoljavaju igru, odbijaju svaki pokušaj domaćih napadača, pa i onaj kada je u 57 minuti Katuša lijepo uposlio Vodopiju ovaj tukao no obrana odbija.

I nakon ove prigode bilo je dosta prigoda domaćina no ostalo je bez promjena rezultata.

25. travanj 2024 16:46