StoryEditorOCM
Sport17. GODINU

Priprema se Memorijalni košarkaški turnir "Tomislav Knežević", evo tko sve istrčava na parket starih Jazina

Piše Ivica GJERGJA
17. kolovoza 2022. - 14:58

Memorijalni turnir Tomislav Knežević koji se igra u čast prerano preminulog košarkaša Zadra koji je poginuo u prometnoj nesreći 7. kolovoza 2003. godine, doživio je svoje 17. izdanje. Ove godine na njemu će nastupiti u kultnim Jazinama seniorske momčadi Zadra, Puntamike, Alkara i Gorice. Evo što nam je kazao Zoran Veselinović kordinator turnira:

- Naša težnja je od početka organizacije turnira bila da postupno idemo od kadeta preko juniora i da na kraju dođemo do seniorske košarke. Bit će ovo druga godina da će na turniru nastupiti seniorski sastavi, nakon što su lani uz Zadar i Puntamiku došli Oostende i Šibenka.

Na turniru će nastupiti tri premijerligaša i jedan prvoligaš te vjerujem da ćemo vidjeti dobru i zanimljivu košarku. Termin je takav da utakmice padaju otprilike na sredini priprema za nadolazeću sezonu koja počinje krajem rujna te će to biti dobar test svim momčadima da vide gdje su i što trebaju ispraviti prije prvog službenog podbacivanja, rekao je Veselinović.

Turnir će početi u petak 2. rujna utakmicom između Puntamike i Gorice koja je na rasporedu u 18.30 sati. Svečano otvorenje je zakazano za 20.30 sati, dok će pola sata kasnije na teren starih Jazina istrčati košarkaši Zadra i sinjskog Alkara, kojeg od ove sezone s klupe vodi mladi Zadranin Luka Bujas.

Subota 3. rujna, također donosi dvostruki program koji počinje utakmicom za treće mjesto. Finale je na rasporedu u 21 sat, a svečano zatvaranje turnira uz proglašenje pobjednika, najboljeg strijelca i najkorisnijeg igrača turnira bit će oko 23 sata.

25. travanj 2024 10:30