StoryEditorOCM
SportTREĆE POLUVRIJEME

Procurila u javnost snimka napada na Rujevici: ovo je trenutak u kojem je Grezda udario Čolaka

Piše PSD
1. lipnja 2020. - 19:18

O trećem poluvremenu turbulentnog polufinala kupa Rijeke i Osijeka (3:2) sud će dati nogometni, ali i državni disciplinski organi. Bilo je svega, udaranja, vrijeđanja na nacionalnoj osnovi... Na parkiralištu ispred svlačionica nogometaš Osijeka Eros Grezda šakom u glavu udario je napadača Rijeke Antonija Mirka Čolaka, a zbog čega je intervenirala i policija. Jučer je Grezda rekao da je bio vrijeđan.

- Nije lako nama na travnjaku istrpiti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi... Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojeg je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak – između ostalog naveo je u priopćenju na Osijekovoj stranici uz najavu da će poduzeti i sve pravne korake da zaštiti čast i ugled.

Ali oglasio se i Čolak.

- Kada sam pomislio da je fizički napad najgore šta se dogodilo pročitao sam laži izrečene u priopćenju u kojem me se proziva za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze s istinom. Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informirali ovo mu nije bio prvi incident takve prirode – poručio je Čolak.

Nogometaši Osijeka osjećaju se oštećeni. Sudac je kod rezultata 0:2 isključio njihovog veznjaka Kleinheislera (drugi žuti karton), te je kasnije dosudio i najstrožu kaznu iz koje su domaći izjednačili. Pajač je prvotno bio delegiran da Osijeku sudi i u prvenstvu u nedjelju kod Lokomotive, ali su ta delegiranja potom nestala.

Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a "igraču koji fizički napadne svog ili suparničkog igrača na igralištu ili izvan njega" prijeti kazna od dvije od šest susreta odnosno u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili imao namjeru teže ozlijediti, od šest mjeseci do dvije godine, od četiri do 12 utakmica ili isključenjem iz nogometne organizacije. Ovdje se radi o lakšim ozljedama.

Grezda je na neslavan način završio svoju prethodnu epizodu u Glasgow Rangersima, prije povratka u Osijek. Nakon što je zbog slabih igara bio u rezervnoj momčadi, na prijateljskoj utakmici pljunuo je protivničkog igrača. To je za trenera Stevena Gerrarda značilo i kraj Grezdina boravka u klubu.

25. travanj 2024 10:44