StoryEditorOCM
SportPOZITIVNE REAKCIJE

Promicanje zdravog načina života kod djece, u velikoj utrci na Višnjiku sudjelovalo 150 malih trkača

Piše ZADARSKI.HR
29. travnja 2024. - 19:38

Ove sunčane nedjelje na zadarskom Višnjiku 150 djece svih dobnih skupina trčalo je s ciljem promocije dječjeg zdravlja, a sve to organizirala je Helen Doron škola engleskog jezika za djecu.

- Kako svake godine želimo velikim događajem promovirati vrijednosti naše škole, ove godine smo se odlučili za promicanje zdravog načina života kod djece. Dugo smo razmišljali na koji način bismo mogli okupiti veliki broj djece na jednoj lokaciji i utrka nam se činila kao odlična ideja! U realizaciju smo krenuli početkom godine, a roditelji i djeca su odmah pozitivno reagirali na ideju i u roku od tjedan dana smo imali više od 100 prijava! Htjeli smo djeci i roditeljima omogućiti kvalitetno prijepodne na otvorenom i uz to pokazati kako fizička aktivnost može biti zabavna, Ana Nekić Ćurković, vlasnica i voditeljica Helen Doron škole u Zadru.

Djeca u dobi do 7 godina su trčala dionicu od 100 m, dok su djeca školske dobi trčala dionicu od 400 m. Važno je napomenuti da su utrku završili svi, od malih beba kojima je ovo bila prva utrka i koji su trčali uz pratnju roditelja, pa do školaraca svih razreda. Po završetku utrke svima su uručene zaslužene medalje, a za osvježenje su se pobrinuli Maraska i Voda Cetina.

Nakon utrke, svi prisutni mogli su uživati u druženju i igrama te tomboli s vrijednim nagradama koje su im omogućili Optika Maris, Madagaskar igraonica, Babysteps Zadar, Centar NiNatal, Bootyliciosu Baby Spa, Shtorija by Sarah Stručić, VroomZadar by Suza Design, E&M Babyroom, restoran „Program“ i Pelagos.

Ovo je tek jedno od brojnih Helen Doron Champions sportskih događanja diljem Hrvatske koja su organizirana u travnju kao dio Young Heroes kampanje Helen Doron škole. Naglašavaju da organiziranjem ovakvih događanja, kao i godišnjih humanitarnih akcija, žele pokazati kako je Helen Doron više od učenja engleskog jezika, već i usvajanje vrijednosti za čitav život.

Iz Helen Doron škole kažu da su presretni zbog odaziva i pozitivnih reakcija djece, a već su počeli dobivati upite brojnih oduševljenih roditelja mogu li organizirati ovakve utrke svake godine!

17. lipanj 2024 15:18