StoryEditorOCM
SportNOVI PLIVAČI U PLIVAČKOM KLUBU ZADAR

​Proplivalo deset mladih 'ribica'

Piše I. Gjergja
21. ožujka 2017. - 22:17
pliv

Nakon odrađenih petnaest treninga obuke neplivača Plivački klub Zadar bogatiji je za deset malih plivača. Naime, grupe malih neplivača kroz veljaču i ožujak vodili su treneri Željko Olujić i Maja Štrbac, a u obuci su sudjelovali Luka Emanuel Ćoza, Tin Končurat, Lovre Markulin, Marta Juričev, Sara Smajo, Gabrijel Smokrović, Sabina Zdrilić, Laura Župan, Benedikt Nimac i Matej Zlopaša.

Sva djeca, polaznici obuke, za svoj trud i zalaganje na treninzima nagrađeni su majicama, diploma i prigodnim poklonima.

Program obuke neplivača osmišljen je za djecu od četiri i pol godine i starije koja se ne održavaju ili se slabo održavaju na vodi. Cilj obuke je da kroz igru i zabavu djeca savladavaju osnovne elemente (disanje, plutanje, klizanje, rad rukama i nogama) te su nakon obuke samostalniji u vodi. Program obuke neplivača PK Zadar verificiran je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon završene obuke mali plivači mogu nastaviti s treninzima u školi plivanja. U tijeku su prijave za upis u obuku neplivača na bazenu Višnjik.

28. travanj 2024 20:34