StoryEditorOCM
SportNA STANOVIMA

Prva hrvatska nogometna liga za žene: U premijernom nastupu nogometašice Donata poražene!

Piše Ivica Gjergja
27. rujna 2020. - 20:27

DONAT – AGRAM  1:2 (0:1)

ZADAR – Igralište Stanovi

Gledatelja 50. Sudac Zvonimir Sinovčić

Pomoćnici: Kraljević i Nimac

Strijelci: 0:1 Kalaj (35-11 m), 1:1 Barbir (73 -11 m), 1:2 Novak (81)

Najbolja igračica: Lana Novak

DONAT: Adamović, Ursić (od 83. Rudić), Šarić, Perić, Žilić, Ivandić, Barbir, Petrović, Čubić (od 69. Burčul), Fridrih, Savčić. Trener: Jure Perković.

AGRAM: Pilija, Pozarac, Pavičić, Buga, Kalaj, Resanović (od 56. Barunović (od70. Bičanić), Novak, Kurkutović, Đukić, Bošnjak, Bučić. Trener: Ivica Milković.

Povijesnu prvoligašku utakmicu ženskih ekipa odigrali su klubovi Donat i Agram iz Zagreba. Od 29. svibnja 2015. godine nije odigrana prvoligaška nogometna utakmica kada su Zadar i Lokomotiva igrali 2:2.

Ova premijerna utakmica Donata bila je dobra, na mahove odlična, prigoda je bilo priličan broj, no u svemu je izostao rezultat. Da je ostalo 1:1, obje ekipe imale su po dva udarca na gol u prvom dijelu, gošće povele iz jedne pogreške domaćih igračica. Naime, Novak je krenula prema golu Donata, pratila je Ursić koja u kaznenom prostoru lopta udara u ruku, sudac Sinovčić sudi na kreč.

Sigurna realizatorica bila je Kalaj, minuta je 35, a to je bio i rezultat prvog dijela.

Nakon odmora lijepih akcija i igre na sredini terena imale su „donatovke“ no slabe završnice, dok su akcije Agrama bile ubojite.

Domaće igrače su poravnale u 73 minuti nakon što je Fridrih oborena u šesnaestercu, a sigurna realizatorka je bila Barbir. Da je ovaj rezultat ostao bilo bi pravedno, no Donat plaća svoje „dječije  bolesti“. U 81. minut Pozarac je dosta dugo vukla loptu s nekih 25. metara te iskosa centrirala na drugu vratnicu gdje je bila sama kao duh Novak i glavom zabila za vodstvo i pobjedu.

25. travanj 2024 13:08