StoryEditorOCM
SportUTAKMICA ZA PETICU

Prva liga mladih 23. kolo: Zadrani pobijedili Dinamo na Višnjiku! "Jeste li nas snimili"...

Piše Ivica Gjergja
18. travnja 2023. - 19:24

Pioniri Zadra u 23. kolu Prve HNL nadigrali su i pobijedili, a nakon što su u prošlom kolu pobijedili i u Varaždinu.

ZADAR – DINAMO 2:1 (1:1)

Zadar. Igralište SC Višnjik. Gledatelja: 120. Suci: Jurica Matoš. Pomoćnici: Ante Sočo i Ivan Krajina. Delegat: Jure Zečević.

Strijelci: 1:0 Budanović (6), 1:1 Horvat (25), 2:1 Šimović (64).

Zadar: Miočić, Segarić, Bartulović, Bobić, Brkljača, Gulan, Šimović, Čirjak, Mrkić, Strika, Budanović. Još su igrali: Gojanović, Vujaković. Trener: Ante Strinić

Dinamo: Duvnjak, Bašić, Radnić, Željković, Tomašević, Markulin, Horvat, Hrvojević, Beroš, Jakirović, Jurčić. Još su igrali: Kolaković, Radoš, Škojc, Šeperac, Kapitanović. Trener: Luka Rubinić.

Igrala se 64. minuta susreta Zadra i Dinama na Višnjiku kada je nadareni Gabrijel Čirjak namjestio loptu kod lijeve korner zastavice. Zadar je napadao u vjetar, s pogledom prema zgradi OTP banke koja je vrhom stršila iznad vratara Dinama Stipe Duvnjaka. Čirjakova lopta preletjela je igrače uz desnu vratnicu i na visini od dva metra počela padati prema sredini Duvnjakovog peterca. Tamo gdje je uvijek najveća gužva. Iznenada, iz drugog plana, prostorom je zagospodario zadarski Gattuso, Ante Šimović, skočio preko Krešimira Radoša, Leona Jakirovića i Nikole Radnića, usput pomevši i svog suigrača Gabriela Bobića te iz mačjeg skoka glavom zakucao Čirjakovu precizno navođenu loptu u desni kut. Duvnjak nije mogao vjerovati: već drugi puta vadio je loptu iz svoje mreže. Bilo je to 2:1 protiv zagrebačkog Dinama, zgoditak za najveću pobjedu Zadra posljednjeg desetljeća, ako ne i duže. Višnjik svakako ne pamti sličan epilog.

Podsjetimo da se igrala 6. minuta utakmice kada je zagrebački vratar Duvnjak pokušao doći do ubačene lopte na vrhu peterca, tamo gdje je uvijek najveća gužva. Izbjegao je stasitog Marka Brkljaču, ali nije vlastitog suigrača i lopta je lebdjela trenutak-dva u zraku. Poput pantere, prihvatio ju je spretni Karlo Budanović i elegantno smjestio u mrežu. Duvnjak nije mogao vjerovati: utakmica jedva da je počela, a već je vadio loptu iz svoje mreže. Bilo je to 1:0 za Zadar, idealan početak najljepše nogometne priče koju je Zadar ispisao posljednjeg desetljeća.

– Ova je pobjeda veliki plus za nastavak sezone. Dečki su bili presretni. Moram im čestitati, odigrali su odličnu utakmicu i bili koncentrirani. Ništa nismo poklonili Dinamu, dok smo s druge strane iz dva prekida uzeli ono što je bilo ponuđeno – kaže trener pionira Ante Strinić.

Pobjeda je gurnula Zadar na 10. mjesto Prve HNL s 25 bodova, ali – još važnije – dala je vjetra u borbi pionira i kadeta Zadra da se i sljedeće sezone na Višnjiku gleda prvoligaški nogomet. Dodatan argument je veliki niz Zadra, u posljednjih sedam utakmica Zadrani su upisali šest pozitivnih rezultata te ostvarili drugu uzastopnu pobjedu. U prošlom kolu pao je Varaždin na stadionu Varteksa, a sada Dinamo.

– Dosta smo stabilni, kontroliramo igru i igramo koncentrirano. Radimo pripreme utakmica, jer je borba za ostanak u HNL ključna. Zato su utakmice prave natjecateljske, no već neko vrijeme raste nam energija u momčadi. Druga poluvremena redovito su nam bolja – ističe trener Strinić.

Tako je bilo protiv Istre 1961 (1:1), koprivničkih Farmaceuta (2:0), zagrebačke Lokomotive (0:0) i sada protiv zagrebačkog velikana (2:1). U gostima je energični Zadar uzeo bod kod Sesveta (0:0), minimalno izgubio u Gorici (1:2) te poletio i pobijedio u Varaždinu (2:1). Sedam utakmica proljetne polusezone i samo jedan poraz te svega 5 primljenih zgoditaka.

I za kraj nakon susreta upitani su snimatelji od strijelaca:

– Jeste li nas snimili? Upit su postavili ozareni Budanović i Šimović, kada se u Zadru dogodio nogomet.

03. svibanj 2024 01:15