StoryEditorOCM
SportKONAČNO

Prva pobjeda Zadra u ABA ligi, ceh je platila Koper Primorska! Mavra je zabio pet trica, a Onuaku skupio četiri osobne...

Piše Dražen žura
26. listopada 2020. - 20:32

KOPER – Dvorana " Arena Bonifika". Gledatelja: 10. Koper – Primorska – Zadar  55:77  ( 17:19, 12 :16, 14:16,12:26).

Suci: Obrknežević i Vasković ( Srbija), Nedović ( Slovenija).

KOPER PRIMORSKA: Šuster , Durnik(6) , Flerin , Rojc(4) , Kastrati(11) , Radulović(1) , Hrabar , Macura(10) , Nemanič(4), Vončina(19).

ZADAR: Carter(6) , Paponja, Palokaj , Brala(1) , Vuković(14) , Bursać(3) , Junaković(10) , Worku(4) , Mavra(21),  Onuaku(3) , Planinić(5) , Gilbert(10).

Zadar je nakon tri promašena dvoboja konačni upisao pobjedu u regionalnoj ABA ligi , koja je u neku ruku očekivana!

Jer sudeći prema kvaliteti Koper Primorske nema tko uoči utakmice nije rekao: " Ako ove ne dobijemo, onda se odmah možemo " kandidirati" za ispadanje!

U konačnici uvjrljiva pobjeda koja je praktički prelomljena u posljednjoj četvrtiini u kojoj se domaćine prisilio na spuštanje ruku , nešto u stilu grogiraog boksača. Okopnila je njihova energija, Zadrani su odigrali snažniju obranu nego inače i Koper se " odjavio"... 

A nije tako izgledalo kroz prve dvije četvrtine u kojima je momčad Zadra  napravila veliki broj pogreška, ruke su im bile posve nemirne. Opet su slobodna bacanja bila   poput " noćne more", pa navodi na zaključak kako na treninizima ne trebaju ništa drugo raditi nego šutirati do iznemoglosti.

Slično kao u nekim ranijim prigodama, do kraja  utakmice , Zadar je u vjetar bacio čak petnaest slobodnih bacanja. Sva sreća, što nisu bili kažnjeni za sve te propuste, jer je rezultat stalno bio u skliskoj zoni, malo gore, malo dolje! Zanimljivo, po jednu " tricu", na isteku prve i druge četvrtine  zabili su Bursać i Mavra što je nešto najslađe u trenucima kad   je lopta prije toga teško prolazila kroz mrežicu.

Jedine probleme zadarskoj momčadi radio je Vončina, međutim, osim Kastratija, neije bilo nikoga ozbiljnijeg koji bi zaprijetio. Jeste, na trenutke bi bljesnuo Macura, ali se i on ugasio u zadnjem zadarskom naletu. Prvi značajni rezultatski odmak npravljen je nakon što su za tri poena bili preciznim najprije Vuković, potom Mavra , koji je do kraja ukupno ubacio pet trica .

I kad se činilo kako slijedi završni udarac, domaćinu se dozvolio razmišljanje o mogućem priključku jer su napravili mini seriju. Nije dugo trajalo,  Junaković i opet  Mavra dva puta naciljali su "tricu", čime se raspršila svaka mogućnost bilo kakve prigode za promjenu omjera. Ne  smije se preskočiti učinak Vukovića, uz 14 poena naninizao je dvanaest skokova! Od nemoći, Koprani su, izgledalo je tako, jedva dočekali kraj.....

Onuaku u debiju? Četiri osobne pogreške, od čega tri u napadu, očito će mu biti potrebno vrijeme za prilagodbu. Uspio je zakucati na dodavanje Cartera i ubacio je jedno slobodno bacanje u svojem stilu " objeručke"!

18. travanj 2024 02:57