StoryEditorOCM
SportPOST FESTUM

Prva županijska nogometna liga Zadar: Polača i pored poraza „kolo“ vodi!

Piše Ivica GJERGJA
16. svibnja 2022. - 19:16

 

Ovo kolo Prve ŽNL Zadar igralo se u tri termina, dva su odigrana, još je ostao treći termin za 18. svibnja. Pa krenimo redom, u Bibinjama je odigran derbi kola, ali i sezone, između domaće momčadi, Bibinja koje je na drugom mjestu i vodeće Polače. Imali su domaćini respekt prema vodećem, no svoje dvije prigode su iskoristili i zasluženo pobijedili 2:0, zgodicima Mate Bugarije i Milanovića. Ovim porazom Polača je pretrpjela u sezoni četvrti ukupni poraz. Da su kojim slučajem Bibinje pobijedili 3:0 mogli su konkurirati za prvaka, jer je i prva utakmica ova dva suparnika završena 2:0 za Polaču. No još su dva kola do kraja, pratit ćemo što će se događati u borbi za najbolji sastav. Bez obzira na sve Bibinje se neće predati, a Polača ima sve u svojoj „kući“.

- Ne, nismo bili na razini naših igara u derbiju. Uvjeren sam da ćemo u preostala dva kola dati maksimum svojih mogućnosti kako bi se okitili naslovom prvaka, kratko nam je kazao Marijan Lamešić, trener Polače.

Što se mene tiče ja svojim igračima nemam što prebaciti, prvi su kolektiv, puni samopouzdanja, igraju dobro, tu smo ako se ukaže prigoda mi ćemo je iskoristiti, kazao je trener Bibinja, Hari Rančić.

Kada malo „okrenemo film“ jedan sastav je na sto posto svojih mogućnosti u posljednja tri kola, a to je Sabunjar, jer zna samo za pobjede. Ovo kolo u Novigradu platila je „laštru“ Abeceda - petica je pala, što je u pitanju? Je li to radi toga što ih je preuzeo odlični trener Jurica Lonić ili ih je samo „resetirao“ – dogradio neke stvari koje nisu štimale u sastavu, koji očevidno ima kvalitetu, a dečki su mu uzvratili sa tri pobjede. Oni pobjeđuju doma i na strani što je kvaliteta više. Kod navijača provijava pitanje gdje je bio, što ranije nije došao?

- Ništa ja spektakularno nisam niti sam mogao uraditi u kratko vrijeme. Očevidno smo „klikli“ na prvu, posložili se najbolje što smo mogli i to je uspjeh i djelo igrača, reći će trener Lonić.

Škabrnja je na Vlačinama porazila jako dobrog Dragovoljca uvjerljivo 3:0 i pokazala konstantu, također pobjeđuje, a s trenerom Damirom Čačićem je u potpunosti pogođeno. Isto je i sa Zlatnom lukom, od momčadi koja je gubila sad je pobjednik umnogome zahvaljujući treneri Šime Ivkoviću.

image

Navijači Bibinja

I.g.

Odigrani susreti:

Bibinje – Polača 2:0,

Abeceda sport- Sabunjar 2:5,

Sveti Mihovil – Zlatna luka 1:3,

Škabrnja '91 – Dragovoljac 3:0.

Ostali susreti, koji nisu odigrani tijekom vikenda odigrati će se 18. svibnja po sljedećem:

Velebit – Dalmatinac u 20 sati,

Arbanasi – Hajduk u 18 sati,

Nova zora – Pakoštane u 20 sati.

Sva tri susreta su na svoj način zanimljivi, pa ako ste u blizini igrališta gdje se igraju susreti provedite dva sata gledajući dobar nogomet.

Redoslijed na ljestvici: Polača 59, Bibinje 53, Dragovoljac 40, Hajduk 39, Sabunjar 38, Pakoštane 33, Škabrnja '91 35, Nova zora 31, Zlatna luka 30, Velebit 27, Dalmatinac 25, Abeceda ZDC 21, Sv. Mihovil 19, Arbanasi 10 bodova.

19. travanj 2024 10:54